"Nu vrem să speriem pe nimeni, dar ne pregătim de un război de anvergură. Aşteptăm din partea comunităţii internaţionale o poziţie mai dură. Tuturor le este frică de un război cu o putere nucleară. Nouă nu ne este frică, am pierdut atât de mulţi oameni şi un teritoriu", a afirmat Pristaiko într-un interviu pentru postul de radio canadian CBC.
În contextul evenimentelor de la Debalţevo, unde trupele ucrainene au fost încercuite de rebeli şi au părăsit această localitate strategică după o ofensivă puternică a insurgenţilor, el a spus că autorităţile ucrainene ş-ar dori cât mai curând livrări de arme din partea Canadei, care să se implice şi în instruirea militarilor ucraineni, deoarece asistenţa militară precedentă nu a fost suficientă.
"Niciun fel de compromis politic nu există în prezent la Kiev cu privire la conflictul din estul Ucrainei", a declarat la sfârşitul săptămânii trecute deputatul Vadim Denisenko, din partea "Blocului Petro Poroşenko" la postul de televiziune ucrainean "Kanal5".
Potrivit acestuia, Putin (Vladimir, preşedintele rus) când a semnat acordul Minsk2, el ştia că nu îl va respecta (de fapt, acordul a fost semnat de Grupul de contact compus din reprezentanţi ai Kievului, rebelilor, Moscovei şi OSCE). 'Logica acestuia este distrugerea Ucrainei ca stat', a afirmat parlamentarul ucrainean, adăugând: 'Speranţa noastră este ca americanii să-i grăbească pe europeni în luarea deciziilor' în ceea ce priveşte furnizarea de armament Ucrainei.
'Aşa că astăzi altă opţiune decât să luptăm nu există', a subliniat el, indicând că 'acesta este principalul lucru pe care astăzi trebuie să-l obţinem – un număr maxim de arme şi un număr maxim de instructori'.
În acelaşi timp, el nu a exclus instituirea legii marţiale în Ucraina, cu toate că preşedintele Petro Poroşenko a respins până acum o astfel de variantă.AGERPRES