Vânzările Kingston pe piaţa locală în 2010 au crescut valoric cu 13% în comparaţie cu 2009, atingând pragul de 10,5 milioane dolari . Evoluţia pozitivă a fost dată de dezvoltarea segmentului DRAM, cu 13% plus în comparaţie cu anul trecut, până la atingerea unei valori de 5,6 milioane dolari şi reprezentând 53% din veniturile locale ale companiei.

În acelaşi timp, segmentul Flash a înregistrat o creştere valorică de 11%, atingând pragul de 4,9 milioane dolari.

Kingston are o cotă de piaţă de 26% pe segmentul memoriilor DRAM şi 32% pe segmentul memoriilor flash.

Un nou director de dezvoltare

Kingston Technology a anunţat astăzi înlocuirea lui Mihai Marcu, din funcţia de director de dezvoltare pentru Kingston România, Bulgaria şi Moldova, cu Gabriel Gîdea. “Marcu a fost un om valoros pentru companie, însă acesta a ales un alt drum, el fiind în Scoţia acum, a declarat Pawel Smigielski, manager regional pentru Europa de Est.

Gabriel Gîdea este noul director de dezvoltare al companiei Kingston Technology pentru România, Bulgaria şi Moldova.

“După 7 ani de experienţă în distribuţia de componente IT am ales o nouă provocare, aceea de a lua parte la dezvoltarea acestui brand inovator într-un moment în care piaţa de memorii devine şi mai dinamică şi foarte diversificată”, a declarat Gabriel Gîdea.

Obiectivele companiei Kingston pentru 2011 includ creşterea cantitativă a segmentului Flash cu 20% şi a business-ului DRAM cu 15%. Reprezentanţii companiei se aşteaptă ca segmentul HyperX (memorii pentru entuziaşti) să reprezinte 20% din valoarea totală a unităţii de business ValueRAM, din punct de vedere valoric, în 2011.