Kingston Technology Corporation, liderul mondial independent în producţia de module de memorie pentru calculatoare personale, a înregistrat vânzări de 4,1 miliarde de dolari în 2009, însemnând o creştere cu 100 milioane de dolari a veniturilor globale faţă de 2008.

Veniturile înregistrate în anul 2009 reprezintă a doua cea mai mare valoare obţinută de Kingston din octombrie 1987, an în care compania şi-a început operaţiunile. Cele mai mari venituri ale companiei au fost înregistrate în 2007, acestea atingând nivelul de 4,5 miliarde de dolari. Kingston a atins cifra de 1 miliard de dolari prima dată în 1995, dublând-o în 2004, în timp ce pragul de 3 miliarde a fost atins pentru prima dată în anul 2005.

Creşterea s-a datorat ridicării preţului mediu de vânzare, cererii mai sănătoase din partea utilizatorilor finali şi din mediul de business, precum şi pătrunderii companiei pe piaţa dispozitivelor de tip SSD (solid-state drive).

„Piaţa de memorii s-a bucurat anul trecut de o revenire din punct de vedere financiar, Kingston  beneficiind de creşterea generală a preţurilor pentru cip-urile DRAM şi Flash. De asemenea, ne-am extins linia de produse, intrând pe piaţa dispozitivelor de tip SSD la începutul anului 2009 şi, în mai puţin de 12 luni, am câştigat o poziţie puternică în acest domeniu în plină ascensiune” a declarat John Tu, co-fondator Kingston.

SURSA: Kingston