Kingston Technology Company, lider mondial independent în producţia de module de memorie pentru calculatoare personale, a anunţat rezultate duble în 2007 faţă de anul anterior şi planurile de consolidare a poziţiei de lider în piaţa locală, prin creşterea cifrei de vânzări până la valoarea de 13 milioane USD în 2008, cu 30% mai mult decât anul anterior.

“România este una dintre pieţele cu cea mai bună dinamică din regiune. În ultimii trei ani, business-ul Kingston a crescut de patru ori, de la 2,5 milioane USD în 2005 la 5 milioane în 2006 şi la peste 10 milioane USD în 2007. Vedem încă un mare potenţial în România pentru produsele Kingston şi vizăm o creştere uniformă pe toate segmentele în care activăm”, declară Pawel Smigielski, Regional Manager Eastern Europe.

Gama curentă de produse Kingston include memorii pentru calculatoare personale, dispozitive USB şi memorii flash. Memoriile pentru calculatoare personale cuprind produse de uz general adresate utilizatorilor de tehnologie şi integratorilor de PC-uri, servere şi notebook-uri din piaţa locală, ValueRam şi HyperX.

Un alt segment important este reprezentat de cardurile de memorie flash – memorii destinate telefoanelor mobile şi camerelor foto digitale. Aceste produse au cunoscut o creştere impresionantă în ultimul an, atât pasionaţii artei fotografice, cât şi utilizatorii de telefoane simţind nevoia capacităţii de stocare mai mare, pe fondul scăderii drastice a preţului pe 1GB .

Sursa: Kingston