Orezul, unul dintre cele mai sănătoase alimente
Unul dintre alimentele cele mai sănătoase și la prețuri rezonabile de pe planetă este orezul, însă Kinmemai Premium oferă un sortiment remarcabil de unele dintre cele mai bune tipuri de orez disponibile oriunde în lume. Produsă de Toyo Rice Corporation, o firmă cu sediul în Japonia, această selecție specială de orez este alcătuită din boabe selectate manual din cinci tipuri premiate de orez japonez, care au fost îmbătrânite timp de șase luni folosind procesul unic de îmbogățire a orezului al companiei, care a fost inventat în urmă cu peste 17 ani. Se susține că orezul Kinmemay Premium are o aromă minunată de nuci și calități nutriționale mai bune decât orezul obișnuit. Datorită tehnicii unice de lustruire care îndepărtează doar stratul de ceară care nu este comestibil, boabele au și ele aspectul unor diamante minuscule.
Pe lângă faptul că are de 1,8 ori mai multe fibre și de șapte ori mai multă vitamina B1, Kinmemai Premium „se mândrește cu o valoare nutritivă de neegalat, conținând de 6 ori mai multe lipopolizaharide (LPS) – un stimulent natural al sistemului imunitar care ajută la menținerea sănătății și la combaterea bolilor – decât orezul alb obișnuit”. Are un gust dulce și o aromă distinctă. Nu necesită clătire, ceea ce înseamnă că nu trebuie curățat înainte de gătit.
Producătorii de orez Kinmemai Premium sunt plătiți de aproape opt ori mai mult decât prețul standard
Producătorii de orez Kinmemai Premium sunt plătiți de aproape opt ori mai mult decât prețul standard doar pentru cele mai bune boabe, care sunt alese manual de specialiștii Toyo Corporation și includ tipuri foarte apreciate precum Koshihikari și Pikamaru. Acest lucru ajută la explicarea unora dintre costurile absurd de ridicate ale celui mai scump orez din lume.
Prezentat drept „cel mai bun orez din lume”, pachetele de 140 de grame de Kinmemai Premium se vând cu aproape 120 de dolari fiecare kilogram. La 109 dolari pe kilogram, acesta a bătut recordul pentru „cel mai scump orez” din lume în 2016. Cu toate acestea, inflația a făcut ca prețul să crească și mai mult. Kinmemai Premium, care a fost inițial exclusiv pentru piața japoneză, este acum oferit spre vânzare în Singapore.
Deoarece orezul Kinmemai Premium este lipsit de amidonul necesar, acesta nu este potrivit pentru sushi. Se potrivește bine cu mâncăruri japoneze simple, cum ar fi Tamago kake gohan și Ochazuke, pentru a scoate în evidență aroma sa dulce, de nucă, notează odditycentral.