După ce în 2010, a vândut credite în sumă de 40 milioane euro, în primul trimestru din acest an, Kiwi Finance a intermediat împrumuturi în valoare de 20 milioane euro, acelaşi volum cu cel înregistrat pe tot anul 2009.

Valoarea creditelor intermediate în primul trimestrul din 2011 este în creştere cu 170% faţă de trimestrul similar din 2010.

De asemenea, cifra de afaceri realizată de Kiwi în primul trimestru din acest an a atins valoarea afacerilor încheiate pe întreg anul 2009 şi este în creştere cu 132% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

“Evoluţia descrescătoare a dobânzilor, stabilizarea preţurilor pieţei imobiliare, stabilitatea cursului de schimb cât şi semnalele pozitive din economie au condus la o creştere a cererii de credite noi cu 40% în primele luni ale anului. Creşterea ratei de succes şi a creditului mediu au condus la un avans al volumului de credite disturbate cu peste 130% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru acest an ţintim o creştere cu 50% a volumului de credite intermediate faţă de 2010 şi o creştere cu 30% a cotei de piaţă pe segmentul creditelor pentru populaţie”, a declarat Anca Bidian.

Garantatele prind viteză

Dacă în perioada de boom al creditării, împrumuturile fără garanţii aveau cea mai mare pondere în portofoliul Kiwi, de 75%, faţă de doar 25% credite garantate, în 2009, situaţia s-a echilibrat, la 50%-50%. În 2010, însă, creditele garantate cu ipotecă au ajuns să aibă o cotă de 75% din portofoliul nou al Kiwi, pentru ca în primul trimestru din acest an acestea să urce până la o pondere de 84% din total, iar creditele negarantate să scadă până la 14% din portofoliu.

Potrivit datelor brokerului de credite, în prezent băncile partenere oferă cele mai mici dobânzi din ultimii patru ani pentru împrumuturile de achiziţie de locuinţe.