Decretele semnate de Președintele României, Klaus Iohannis, pentru vineri, 03 decembrie 2021, vin în continuarea celor aprobate joi, când alt val de plecări din sistem au fost aprobate de șeful statului.
Ce decizii a luat președintele vineri
Patru judecători de la tribunale și Curți de Apel din România, alături de un procuror DNA, au primit vineri aprobarea de la Klaus Iohannis de a se pensiona. Deciziile au fost aprobate prin decrete prezidențiale.
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 3 decembrie 2021, următoarele decrete, transmite Administraţia Prezidenţială:
Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Craiova a domnului Radu-Cristian Mateucă – pensionare;
Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Laura Rudăreanu- Mihancea, președinte al Secției a II-a civilă a Tribunalului Timiș – pensionare;
Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Timiș a doamnei Cristina-Gina Crăciun – pensionare;
Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul București a doamnei Constantina-Coralia Iacob – pensionare;
Decret privind eliberarea din funcția de procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Viorica Mihaela Drexler – pensionare, la data de 6 decembrie 2021.
Joi, Iohannis a luat o altă decizie importantă pentru milioane de români
Preşedintele României, Klaus Iohannis a promulgat joi modificarea şi completarea Legii nr. 203/2018, care visează măsurile de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale. Schimbarea solicită cetățenilor ca procesul verbal, privind plata penalizărilor, să nu mai fie trimis la Poliţie. Această decizie a fost hotărâtă joi, 2 decembrie.
„Elementele minime obligatorii de structură şi de format ale procesului-verbal de contravenţie prevăzut la alin. (1) se stabilesc prin normele de aplicare ale prezentei legi”, conform actului normativ promulgat.
Benedek Zacharie, deputat UDMR, a explicat că această schimbare legislativă aduce beneficii atât oamenilor, cât și reprezentanților primăriilor. Acesta a spus că, odată cu modificarea implementată, cetăţeanul nu mai este nevoit să trimită procesul verbal la Poliţie pentru a demonstra că și-a făcut datoria civică și și-a plătit amenda primită.