Administrația Prezidențială a informat astăzi, 1 aprilie, că președintele Klaus Iohannis a semnat următoarele decrete. Conform informațiilor respective, mai multe persoane au fost eliberate din funcții.
Klaus Iohannis a semnat decretele!
Conform informațiilor oferite de Administrația Prezidențială, președintele Klaus Iohannis, a semnat joi, 1 aprilie 2021, următoarele decrete:
- Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a doamnei Laura Gabriela Iancu – pensionare, la data de 1 aprilie 2021;
- Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Judecătoria Câmpina a doamnei Marinela-Alina Şerbănescu – pensionare;
- Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Hunedoara a doamnei Petronela Negrea Drucan – pensionare;
- Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Hunedoara a domnului Gheorghe Daniel Negrea Drucan – pensionare.
Ce decrete au fost semnate anterior
Administrația Prezidențială a informat anterior că președintele României a semnat în data de 31 martie următoarele decrete. Conform celor aprobate de către Iohannis, sunt vizați milioane de oameni.
- Decret pentru promulgarea Legii privind modificarea și completarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale (PL-x 354/04.06.2018);
- Decret privind promulgarea Legii privind suplimentele alimentare (PL-x 468/12.11.2012);
- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 18 din Legea nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României (PL-x 530/08.09.2020).
De asemenea, șeful statului a semnat decretul şi a promulgat, miercuri, legea privind suplimentele alimentare. Legea a fost adoptată în octombrie 2020, iar şeful statului a sesizat CCR în legătură cu aceasta. Curtea a stabilit că legea este constituţională.
Actul normativ stabileşte cadrul legal referitor la suplimentele alimentare, comercializate ca produse alimentare şi prezentate ca atare, reglementare care transpune mai multe directive europene. Potrivit legii, la producerea suplimentelor alimentare pot fi utilizate numai vitaminele şi mineralele cuprinse în legislaţia comunitară.
„Dispoziţiile prezentei legi nu sunt aplicabile medicamentelor definite în titlul XVIII ‘Medicamentul’ din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi nici suplimentelor alimentare pe bază de plante medicinale, aromatice şi produse ale stupului, reglementate prin Legea nr. 491/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, prevede legea.
Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin