Eliberări pe bandă rulantă! Klaus Iohannis a semnat. Sunt vizați mai mulți magistraţi
Astfel, Andreea-Alexandra Ailioaie a fost eliberată din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă judecătoria Arad, delegată în funcţia de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, ca urmare a demisiei, conform Administraţiei Prezidenţiale.
De asemenea, au fost eliberaţi din funcţie: Cosmin Călin Stroie – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, Gabriel Salontai – procuror cu grad profesional corespunzător parchetului de pe lângă tribunal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş, Mirela Cristina Stroe – procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, delegată în funcţia de prim-procuror la această unitate de parchet, Daniela Iuliana Lămăşanu – procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Aceşti magistraţi au fost eliberaţi din funcţie ca urmare a pensionării.
Decretul semnat anterior de președinte
Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în cursul zilei de marți, 16 noiembrie 2021, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011.
Potrivit proiectului de lege, educația financiară urmează să fie introdusă în școli, ca parte a cursului de educație antreprenorială. Totodată, printr-un amendament introdus ulterior de senatori, s-a stabilit că elevii vor beneficia și de programe de educaţie juridică.
În ceea ce privește prevederile legii promulgate de președintele Klaus Iohannis, actul normativ conține o modificare propusă la Legea educației, mai exact, la curriculumul național pentru învățământul primar și gimnazial.
Mai exact, cursul de competențe antreprenoriale va deveni cursul de competențe antreprenoriale și financiare. Referitor la data aplicării noilor măsuri, această schimbare ar urma să se aplice efectiv din anul școlar următor anului în care se publică proiectul de lege în Monitorul Oficial.
În același timp, în forma modificată de senatori, proiectul stabilește că elevii vor beneficia și de programe de educaţie juridică. De menționat este faptul că această modificare era necesară, în contextul în care potrivit inițiatorilor, tinerii trebuie să învețe cum să administreze o afacere din punct de vedere financiar, dar și juridic.