Administrația Prezidențială informează că președintele Iohannis a semnat joi trei decrete importante. Este vorba despre decretul privind promulgarea Legii referitoare la regimului juridic al unui imobil.
Totodată, șeful statului a mai semnat și decretul privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra unei părți dintr-un imobil, aflat în domeniul public al statului.
Un alt decret semnat de președinte este cel privind comunicațiile electronice şi modificarea unor acte normative
„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 14 octombrie 2021, următoarele decrete:
Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 29/2016 pentru modificarea regimului juridic al unui imobil (PL-x 501/07.11.2016);
Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 110/2020 privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra unei părți dintr-un imobil, aflat în domeniul public al statului, în vederea realizării de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. a obiectivului de investiții „Drum expres Craiova-Pitești şi legăturile la drumurile existente”, tronsonul 1 (PL-x 502/08.09.2020);
Decretele semnate de Klaus Iohannis
Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 89/2019 pentru modificarea art. 511 alin. (1) şi (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice şi modificarea unor acte normative (PL-x 82/02.03.2020)”, informează Administrația Prezidențială.
Amintim faptul că în cursul acestei săptămâni șeful statului a mai promulgat o lege importantă. Klaus Iohannis a semnat decretul pentru legerea referitoare la transportul gratuit pentru elevii din România, care va intra în vigoare anul viitor.
Legea a fost iniţiată de deputatul PNL Robert Sighiartău și prevede introducerea de curse şcolare în oraşele şi municipiile din România concomitent cu decontarea transportului elevilor de la bugetul de stat.
Conform proiectului care a devenit lege de astăzi, în municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare şi confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/până la unitatea de învăţământ. Mai mult, acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigură din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale.
Iniţiatorul legii, Robert Sighiartău de la PNL declara înainte ca legea să fie promulgată că iniţiativa legislativă vizează rezolvarea unei probleme majore din viaţa reală de zi cu zi a sute de mii de familii cu copii din România care suferă din cauză că nu au bani să asigure transportul copiilor la școală.