Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, 14 noiembrie, decretele de eliberare din funcţie a nouă judecători, după ce aceștia s-au pensionat.
Cine sunt cei nouă judecători care au primit decretele de eliberare din funcție din partea președintelui Iohannis
Potrivit datelor prezentate de către Administraţiei Prezidenţiale luni, 14 noiembrie, şeful statului Klaus Iohannis i-a eliberat din funcţie pe:
* Adriana Maria Radu – judecător, preşedinte al Secţiei I civile a Curţii de Apel Ploieşti;
* Anca Corina Zamfirescu – judecător la Tribunalul Prahova;
* Dana Popeţi – judecător la Curtea de Apel Timişoara;
* Cristina Popovici – judecător, preşedinte al Secţiei I civile din cadrul Curţii de Apel Timişoara;
* Mirela Simona Vasile Cristea – judecător la Tribunalul Bucureşti;
* Viorica Pismiş – judecător cu grad profesional de Tribunal la Judecătoria Slobozia, în prezent desemnată în calitate de judecător titular de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul Slobozia şi Centrul de reţinere şi arestare preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa;
* Diana-Maria Munteanu – judecător la Judecătoria Satu Mare;
* Carmen-Mirela Logigan – judecător la Tribunalul Covasna;
* Ioana-Nora Boiciuc – judecător la Tribunalul Cluj.
Klaus Iohannis anunță că războiul din Ucraina nu ar trebui să ne distragă atenția de la schimbările climatice
Președintele României Klaus Iohannis a afirmat la începutul lunii noiembrie în plenul ONU că efectele războiului din Ucraina, cum ar fi criza energetică sau destabilizarea economică, nu ar trebui să distragă atenția de la schimbările climatice.
Klaus Iohannis a declarat în cadrul conferinței ONU privind clima COP27 că războiul din Ucraina, care are efecte globale, cum ar fi insecuritate energetică, penurie alimentară și instabilitate economică, nu ar trebui să ne distragă atenția de la schimbările climatice.
Șeful statului a fost prezent la summit-ul ONU din Egipt
„Vremurile pe care le trăim sunt cele mai dificile în decursul unei generații. Ne confruntăm cu un război pe continentul european care are efecte globale, insecuritate energetică, penurie alimentară și instabilitate economică. Acestea, însă, nu ar trebui să ne distragă atenția de la schimbările climatice. Dimpotrivă, limitarea schimbărilor climatice este esențială pentru abordarea multora dintre aceste provocări și pentru protejarea bunăstării generațiilor prezente și cele viitoare.
Schimbările climatice nu sunt un concept abstract, ci o realitate cotidiană, cu consecințe asupra sănătății umane, a naturii și a economiei. Țara mea, România, s-a confruntat anul acesta cu o secetă severă, cu implicații negative asupra alimentării cu apă, a producției hranei și a generării de electricitate. Așadar, eforturile de adaptare sunt cruciale pentru creșterea rezilienței atât a societăților, cât și a ecosistemelor care se confruntă cu riscuri climatice”, a spus Klaus Iohannis.