Nu mai puțin de nouă magistrați sunt vizați de ultimul decret semnat miercuri de Klaus Iohannis, care a luat atitudine inclusiv în cazul unei condamnări definitive pentru luare de mită. Este vorba însă și de magistrați care au fost eliberaţi din funcţie ca urmare a pensionării.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele privind eliberarea din funcţie a nouă magistraţi, între care se numără Cătălin Nicolae Ceort – procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Cătălin Nicolae Ceort a fost eliberat din funcţie ca urmare a condamnării definitive pentru luare de mită, a anunțat Administrația Prezidențială.
Astfel, pe 7 octombrie, Cătălin Nicolae Ceort, la data faptei procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost condamnat definitiv de judecătorii Instanţei Supreme la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, el fiind acuzat că a pretins 260.000 de euro de la un om de afaceri în schimbul adoptării unei soluţii favorabile.
Preşedintele Iohannis a semnat şi decretele privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Bacău a Danielei Gireadă, din funcţia de judecător la Tribunalul Buzău a Anei Maria Duţoiu, din funcţia de judecător la Tribunalul Specializat Cluj a Cameliei-Liliana Cengher, din funcţia de judecător la Tribunalul Buzău a Clarei-Magdalena Jilavu, din funcţia de procuror la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul teritorial Piteşti a Lianei Iudit Armbruster, din funcţia de procuror şef Secţie judiciară la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a lui Dinu-Florin Dumbravă, din funcţia de procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a Anei Maria Trăilă, din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Danielei Anghel.
Aceşti magistraţi au fost eliberaţi din funcţie ca urmare a pensionării.