Decizie importantă luată de preşedintele României miercuri, 23 martie!
A devenit obligatoriu în toată România! Preşedintele Iohannis a semnat astăzi decretul
Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretele de promulgare a mai multor legi, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, iar una dintre acestea este Legea pentru modificarea art. 67 alin. (2) din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere (PL-x 423/04.10.2021), se arată în comunicatul oficial de miercuri, 23 martie.
Schimbarea importantă pe care o aduce modificarea adoptată oficial astăzi este aceea că toate taxiurile din România vor trebui să aibă, de acum încolo, geamuri securizate.
Decizia este conformă cu normele europene în vigoare, iar taximetriştii care nu respectă regula nu vor mai putea să obţină certificatul de la RAR (Registrul Auto Român).
„În cazul taxiurilor, RAR nu va elibera certificatul de agreare, dacă geamurile acestora nu respectă prevederile Regulamentului nr. 43 al Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (CEE-ONU) – Dispoziţii uniforme privind omologarea materialelor pentru geamurile din sticlă securizată şi instalarea acestora pe vehicule”, se arată în document, potrivit Agerpres.
Decizie şi privind comisariatele din subordinea Gărzii Naţionale de Mediu
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, un alt decret semnat miercuri de către preşedintele Klaus Iohannis este cel pentru promulgarea Legii privind modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 17/2005 pentru stabilirea unor măsuri organizatorice la nivelul administrației publice centrale (PL-x 544/02.11.2021).
Mai exact, cele 41 de comisariate judeţene ale Gărzii de Mediu, Comisariatul Municipiului Bucureşti, precum şi Comisariatul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, toate aflate în subordinea Gărzii Naţionale de Mediu, vor deveni structuri fără personalitate juridică.
„Garda Naţională de Mediu funcţionează la nivel central prin Comisariatul General, instituţie publică cu personalitate juridică, şi are în subordine 41 de comisariate judeţene, Comisariatul Municipiului Bucureşti şi Comisariatul Rezervaţiei Biosferei ‘Delta Dunării’, structuri fără personalitate juridică”, potrivit legii.
Prefectul este cel care coordonează activitatea structurilor subordonate Gărzii Naţionale de Mediu în situaţii de urgenţă sau ori de câte ori este necesară gestionarea unei situaţii la nivel local care priveşte competenţele mai multor instituţii şi autorităţi publice.
„Nivelul salariilor de bază ale personalului din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu se stabileşte la nivelul salariilor de bază ale personalului din cadrul gărzilor forestiere. Echivalarea salariilor aferente fiecărei funcţii se stabileşte prin ordin al conducătorului autorităţii centrale de mediu.
La data intrării în vigoare a prezentei legi, reîncadrarea personalului încadrat pe funcţii teritoriale în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, se face potrivit noilor reglementări”, mai precizează documentul citat.