Anunțul momentului despre Klaus Iohannis. Președintele României a dat marea lovitură în Germania. Totul s-a întâmplat în cursul zilei de sâmbătă, 4 iunie. Este un moment istoric.
Vestea momentului despre președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a dat marea lovitură în Germania. Asociația Germanilor Sudeţi i-a decernat lui Klaus Iohannis Premiul European Carol al IV-lea 2020.
Evenimentul a avut loc sâmbătă, 4 iunie, la Hof în Germania. Menționăm faptul că acest premiu urma să îi fie acordat președintelui încă din 2020, însă din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus evenimentul nu a mai putut fi organizat, acesta fiind reprogramat pentru acest an, la data de 4 iunie.
Premierul primit de Klaus Iohannis reprezintă o recunoaştere a meritelor sale în ceea ce priveşte înţelegerea şi cooperarea dintre popoarele şi ţările Europei Centrale, arată Administraţia Prezidenţială.
Klaus Iohannis a primit Premiul European Carol al IV-lea 2020.
Sursa citată mai precizează că premiul poartă numele lui Carol al IV-lea, împărat german şi rege al Boemiei (1316-1378), şi are, conform organizatorilor, scopul de „a încuraja o ordine justă a popoarelor şi statelor din Europa Centrală”.
Anual, premiul primit de Klaus Iohannis astăzi este acordat personalităților, dar și organizațiilor din viața politică, religioasă sau cea economică, care au merite deosebite în favoarea înțelegerii și cooperării popoarelor și statelor Europei Centrale.
Klaus Iohannis este cel de-al patrulea președinte ales în România din 1989 și până în prezent. El a fost ales prima oară în funcție în 2014, iar ulterior a câștigat și cel de-al doilea mandat care urmează să se încheie în 2024.
Șeful statului s-a născut la data de 13 iunie 1959, la Sibiu și este căsătorit din 1989 cu Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză la un liceu de prestigiu din Sibiu.
Cum a ajuns Klaus Iohannis în politică?
Înainte de a intra în politică în anul 1990, Klaus Iohannis a profesat la mai multe școli din apropierea Sibiului. De asemena, menționăm și faptul că după revoluția din 1989, președintele a ales să rămână la Sibiu în România, alături de soția sa, în timp ce părinții, dar și sora sa au emigrat.
Prima funcție politică deținută de Klaus Iohannis a fost cea de membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), pe care l-a condus, ulterior, mai bine de un deceniu.
Zece ani mai târziu, în anul 2000, a fost desemnat candidat din partea FDGR la alegerile pentru Primăria Sibiului, pe care le-a câștigat cu peste 70% din voturi.