Joi, 16 aprilie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru declara la Realitatea Plus că "autoritățile se gândesc la carantinarea persoanelor vârstnice dacă nu se respectă regulile și dacă starea de urgență persistă mai mult decât ne așteptam”. „Ne-am gandit efectiv și la niste metode să îi ducem într-un hotel, să-i ducem într-o cameră cu tot confortul în care să vină cineva și să aiba grijă de ei. Dar rămâne în funcție de evoluție”, a insistat acesta referindu-se în mod evident la carantinarea forțată a persoanelor de peste 65 de ani.
Declarația este filmată și postată imediat și pe Youtbe de către cei de la Realitatea. Deci nu există dubii legate de veridicitatea acesteia. Gafa de proporții a ministrului Sănătății a fost bine sesizată de strategii de stânga, însă în prima fază nu au reușit să creeze zgomotul necesar care să se lase cu urmări electorale. Așa că au revenit mai puternic șase zile mai târziu, de data aceasta cu succces.
Electoratul PSD – Pro România este format în special din persoanele de peste 65 de ani, iar mesajul lui Nelu Tătaru trebuia să ajungă pe de o parte la vârstnici, astfel încât să genereze panică, iar pe de altă parte la publicul educat care să-și manifeste revolta și indignarea pe rețelele de socializare.
Gafele de comunicare sunt puternic taxate de români, însă tonul este dat de fiecare dată de mass-media, care de prea multe ori cântă după cum îi dictează interesele. O parte din mass media, nu toată. Această eroare majoră de comunicare a lui Nelu Tătaru se anunța a avea impact major, imediat în procentele PNL, care speră să câștige alegerile. O a doua demitere a unui ministru al Sănătății, în plină pandemie era imposibilă, mai ales că actualul ministru al Sănătății este cel mai bine cotat liberal ca nivel de încredere al populației.
Nelu Tătaru se îngroapă puternic. Cum se contrazice singur
Pentru a contracara mișcarea strategilor de stânga, cei de dreapta au fost nevoiți să mute demonizarea lui Nelu Tătaru către un alt personaj puternic. Profesorul Adrian Streinu Cercel era victima perfectă, în contextul în care, în trecut acesta mai avusese poziții controversate. Într-adevăr documentul la care a făcut referire ministrul Sănătății era un draft la care lucrase și managerul de la Matei Balș, însă de la o propunere aruncată pe o foaie, într-un scenariu apocaliptic și până la acțiune este drum lung.
Prin sacrificarea lui Adrian Streinu Cercel s-a încercat și în mare parte reușit salvarea lui Nelu Tătaru. Însă numai cu sprijinul președintelui Klaus Iohannis, care a fost nevoit să iasă public să salveze încă o dată PNL de la dezastru. Și șeful statului părea foarte furios.
Însă ministrul Sănătății are deja câteva pietre care-i atârnă greu în spate. În perioada în care era secretar de stat a fost întrebat dacă este de acord cu testarea bucureștenilor pe modelul propus de profesorul Adrian Streinu Cercel și avizat de ministrul de atunci, Victor Costache și acesta imediat a răspuns că da. Ulterior s-a răzgândit.
Tot el l-a numit pe fostul său șef, Victor Costache, consilier onorific pentru ca o zi mai târziu să-l demită și să nu mai recunoască nimic, deși documentul fusese deja făcut public. Acum admite că a luat în calcul carantinarea persoanelor de peste 65 de ani, dar ulterior aruncă vina pe Adrian Streinu Cercel, despre care, CULMEA, spune că ia în calcul să-l demită.
Demiterea lui Tătaru sau a lui Streinu Cercel? Cine va pleca
Dar domnule Nelu Tătaru, demisia dvs. nu o luați în calcul? Pentru că se pare că ați luat în serios ceea ce președintele Klaus Iohannis a catalogat drept aberație, mai exact carantinarea persoanelor de peste 65 de ani. Există declarații filmate în care spuneți NE-AM GÂNDIT, deci și dumneavoastră v-ați gândit. Și de ce să-l demiteți acum pe profesorul Streinu Cercel și nu în februarie de când a fost conceput acel draft? Iată cum penibilul vă poate îngropa din cuvintele pe care singur le rostiți.
Lipsa asumării propriilor declarații o să-l coste scump pe termen lung pe Nelu Tătaru, fiindcă scoate la iveală politicianul din el, iar românii detestă această „calitate”, pe care, însă o digeră bine electoratul de stângă. Însă Tătaru este liberal și niciodată nu va fi ales de publicul fidel al PSD.
Așadar tocmai am asistat la o încercare a strategilor de stângă de a zdruncina imaginea PNL atacând omul cu cea mai mare credibilitate în Guvern, contracarată de strategii de dreapta prin mutarea atenției către un alt personaj puternic.
Nu trebuie uitat, însă că profesorul Adrian Streinu Cercel este cel mai bun medic infecționist din România la ora actuală, că el este cel care a conceput scheme de tratament la nivel național și că este o voce puternică MEDICALĂ, luată în seamă și la nivel internațional. Dacă începem să demitem politic, în scop electoral, chiar și într-o criză globală, înseamă că nu mai avem nicio șansă ca țară.
Dragi politicieni, lăsați circul electoral în pandemie și lupta pentru voturi. Oamenii au nevoie de tratament și vaccin anti COVID-19, iar economia de măsuri care să o ridice din abis. Altfel vom pierde toți, dar mai ales voi, căci nici măcar nu veți mai avea ce fura și nici cine să vă voteze.