Klaus Iohannis i-a chemat de urgență la Cotroceni! Klaus Iohannis vrea să dezbată asupra relației dintre degradarea mediului înconjurător şi apariţia pandemiilor.
De asemenea, se dorește stabilirea de măsuri pentru a întări rezilienţa sistemului românesc de sănătate în faţa acestor provocări, precizează Administrația Prezidențială.
Klaus Iohannis i-a chemat de urgență la Cotroceni! Invitați de marcă
Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri, la evenimentul cu tema „Schimbările climatice, relaţia om-natură şi sănătatea publică”, organizat, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, la Palatul Cotroceni, de Administraţia Prezidenţială şi de Biroul pentru România al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, obiectivul acestui eveniment este generarea unei dezbateri cu privire la politicile de sănătate şi protecţia mediului în contextul schimbărilor climatice.
„Discuţiile vor viza efectele schimbărilor climatice asupra sănătăţii publice, relaţia dintre degradarea mediului înconjurător şi apariţia pandemiilor, precum şi măsuri pentru a întări rezilienţa sistemului românesc de sănătate în faţa acestor provocări”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.
La eveniment, care va începe la ora 12,00, vor mai participa directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, dr. Hans Kluge, reprezentanţi ai Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, ai Parlamentului European, precum şi membri ai Guvernului şi Parlamentului României.
România se află printre țările europene cu cele mai puține păduri
Trebuie amintit faptul că săptămâna trecută președintele Klaus Iohannis a participat, împreună cu premierul Cîțu și cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, la lansarea campaniei de împădurire de anul acesta.
Cu această ocazie, Iohannis a declarat că ambiția sa și a Guvernului este să ajungă la acoperirea cu păduri a 40% din suprafața României, în condițiile în care Eurostat a anunțat recent că România se află printre țările europene cu cele mai puține păduri – 29% din suprafața țării.
Klaus Iohannis a spus că în 2020 au fost plantați 50 de milioane de copaci, iar anul acesta au fost rezervați pentru împădurire 1,5 miliarde de euro din programul PNRR.
”Ne găsim în județul Dolj unde deșertificarea este o realitate. Pământul arabil s-a transformat în teren nisipos. Dacă nu se face nimic nisipul se duce mai departe. Deja avem o pierdere de 1000 de hectare de teren agricol în fiecare an”, a explicat președintele.
”Ne angajăm prin PNRR la o misiune aproape imposibilă. Această misiune este plantarea câtorva zeci de mii de hectare de pădure folosind banii din PNRR. Este un angajament ferm al Guvernului”, a declarat și ministrul Mediului.
Sursa foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei.