După ce Maia Sandu a depus jurământul pentru cel de-al doilea mandat, Klaus Iohannis a subliniat că România și Republica Moldova vor colabora în continuare pentru promovarea bunăstării, stabilității, valorilor europene, rezilienței și democrației.

Klaus Iohannis o felicită pe Maia Sandu

Mesajul lui Iohannis a fost transmis pe platforma X, în care acesta a evidențiat importanța continuării parteneriatului strategic între cele două state, considerând că acest efort comun va aduce beneficii atât pentru cetățenii Republicii Moldova, cât și pentru regiune.

„Felicitări doamnei Președinte Maia Sandu, care astăzi a depus jurământul de învestire pentru cel de-al doilea mandat la conducerea Republicii Moldova. România și Rep. Moldova vor continua să lucreze pentru bunăstare, stabilitate, valori europene, reziliență și democrație!”, a scris Iohannis pe X.

Postarea poate fi vizualizată aici.

Postarea lui Iohannis a fost întâmpinată imediat de mai multe mesaje critice din partea urmăritorilor, în contextul controverselor cu care acesta s-a confruntat în ultima vreme.

maia sandu si nicolae ciucă
SURSA FOTO: Facebook, Maia Sandu

Maia Sandu a câștigat un al doilea mandat prezidențial în urma alegerilor din 3 noiembrie

Maia Sandu, care a câștigat un al doilea mandat prezidențial în urma alegerilor din 3 noiembrie, a depus jurământul de învestire marți, marcând începutul unui nou capitol în cariera sa politică. Sandu a obținut victoria în turul al doilea de scrutin, devansându-l pe Alexandr Stoianoglo, cu un avans de peste 10%.

Victoria sa a fost posibilă în mare parte datorită sprijinului masiv din partea diasporei moldovene, un factor care a atras critici din partea Moscovei, ce a considerat că acest rezultat ar putea lipsi de legitimitate mandatul său în interiorul țării.

Cel de-al doilea mandat al Maiei Sandu se anunță a fi unul dificil, având în vedere provocările interne și externe cu care se confruntă Republica Moldova. În plan intern, țara rămâne divizată între orientarea pro-europeană promovată de președintă și tendințele proruse ale unei părți din populație și elitele politice. În plan extern, relațiile cu Rusia și gestionarea influenței regionale vor reprezenta teste majore pentru liderul de la Chișinău.