În acest context, Klaus Iohannis a declarat că Guvernul Orban nu poate fi acuzat de management defectuos având în vedere că a reușit să gestioneze epidemia în starea de urgență.

„Pur formal, sigur, moţiunea de cenzură este un instrument la îndemâna Opoziţiei, atunci când Guvernul este acuzat de management defectuos.

Daţi-mi voie să vă spun că, după părerea mea, acest Guvern Orban nu poate fi acuzat de management defectuos. S-au descurcat foarte bine, este un Guvern puternic minoritar, care a reuşit să vină cu un buget pe anul curent, care a reuşit să gestioneze epidemia în starea de urgenţă, care reuşeşte acum să gestioneze lucrurile curente, care gestionează în continuare multele, multele treburi publice care acum, având această pandemie în prim-plan, poate nu se văd aşa de bine.

Deci, argumente obiective pentru a acuza Guvernul, după părerea mea, nu există”, a explicat Iohannis.

Motivul pentru care ”unii acționează excesiv de politicianist”

„Însă există ceva de ce trebuie să ţinem cont, sunt două chestiuni: faptul că vom avea alegeri, şi locale, şi parlamentare, ne face să credem că unii acţionează excesiv de politicianist.

Pe de altă parte, PSD a dat dovadă vie că acţionează în Parlament cu un cinism inimaginabil, doar pentru a câştiga câteva voturi. În această notă văd eu anunţurile repetate ale PSD-ului că va veni cu moţiune de cenzură”, a afirmat şeful statului.

Tot în această declarație de presă, Klaus Iohannis a vorbit despre stare de alertă cât și despre creșterea pensiilor și a alocațiilor.

Iohannis a declarat că nu-și dorește să ajungă din nou la starea de urgență și o vede ca pe o ultimă modalitate de a opri răspândirea pandemiei de coronavirus. Cât despre creșterea pensiilor și a alocațiilor, șeful statului a declarat că aceste majorări nu se pot face peste noapte. Deși se dorește majorarea, nu sunt bani.