Klaus Iohannis, Raed Arafat şi alţi oficiali şi politicieni au fost daţi în judecată! Ei sunt chemaţi la tribunal să dea socoteală pentru modul în care au impus restricţiile pe perioada pandemiei. Mai surprinzător însă este numele persoanei care i-a dat în judecată pe reprezentanţii statului român.
Klaus Iohannis, dat în judecată! Nu este o glumă: un român i-a chemat în instanţă pe toţi politicienii pe care-i consideră responsabili pentru impunerea restricţiilor în timpul pandemiei de COVID-19.
Primul român condamnat pentru terorism i-a dat în judecată pe Iohannis şi Arafat
Românul despre care vorbim este chiar Dragoş Ciupercescu, primul cetăţean român condamnat pentru terorism. El a primit o condamnare de 18 ani de închisoare după ce a detonat o grenadă defensivă în lângă Liceul Jean Monnet din Bucureşti şi a rănit cinci copii. Incidentul a avut loc pe 6 noiembrie 2002.
Grenada era sustrasă din depozitul de muniții al unei unități militare. Pe 14 martie 2003, Ciupercescu a amplasat o altă grenadă, în Parcul Cișmigiu, pe care nu a reușit s-o detoneze. Bărbatul trimitea autorităților scrisori anonime în care revendica atentatul de la Liceul Jean Monnet și grenada lăsată în Parcul Cișmigiu, gata să explodeze, amenința că urmează alte lovituri și cerea bani ca să se oprească. El a cerut telefonic, la Dispeceratul Poliției Capitalei, 10 milioane dolari pentru a nu ucide copii.
Care sunt motivele pentru procesul intentat şi cine este pe lista celor chemaţi în instanţă?
Bărbatul spune acum că a fost nedreptăţit de restricţiile impuse pentru combaterea pandemiei, aşa că l-a dat în judecată pe preşedintele României, Klaus Iohannis, dar şi pe alţi oameni politici şi reprezentanţi ai statului român, relatează Antena 3.
Este vorba despre Raed Arafat (şeful DSU), Ludovic Orban (preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor), Alexandru Rafila (deputatul PSD şi reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii), dar şi foştii miniştri al Sănătăţii Nelu Tătaru şi Vlad Voiculescu.
În anul 2005, Dragoş Ciupercescu a fost condamnat la 18 ani de închisoare. El a stat după gratii până în 2016, fiind eliberat condiţionat după 11 ani de detenţie.
În această perioadă, Ciupercescu s-a plâns în mod repetat de condiţiile din închisoare, plângerile sale culminând cu cea judecată de către CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului). Magistraţii CEDO i-au dat dreptate lui Ciupercescu şi au obligat statul român să-l despăgubească pe bărbatul condamnat pentru terorism pentru perioada petrecută în spate gratiilor.