Atena se aşteaptă la noi măsuri de reducere a datoriei de la partenerii din zona euro şi de la FMI, în cursul acestui an, după ce a reuşit să-şi îmbunătăţească situaţia finanţelor şi a înregistrat excedent bugetar.
'Nu există dispoziţie din punct de vedere politic în UE sau FMI pentru o reducere a datoriei Greciei. Nu suntem nici măcar siguri că este necesară o astfel de intervenţie', a declarat Klaus Regling pentru publicaţia elenă. Acesta a adăugat că FMI va continua să finanţeze Greciei până în primul trimestru din 2016 şi până atunci, conform programului de asistenţă financiară, reprezentanţii UE, BCE şi FMI vor superviza măsurile de reformă adoptate de oficialii eleni.
Până acum, Grecia a primit aproximativ 50 miliarde de euro stabiliţi pentru recapitalizarea sectorului bancar elen. Valoarea totală a asistenţei financiare acordate de EFSF se ridică la 144,6 miliarde de euro.
Recent, Ministerul de Finanţe din Grecia a dat asigurări că statul elen are asigurată finanţarea completă până în vara anului viitor. 'Aşa cum se ştie, necesităţile de finanţare ale Greciei sunt acoperite până la mijlocul anului viitor. Pentru perioada 2015-2016, necesităţile de finanţare vor depinde în primul rând de rezultatele testelor de stres desfăşurate de BCE în rândul băncilor europene', se arată în comunicatul Ministerului grec de Finanţe.
SURSA: Agerpres