Afaceri de 27,5 milioane de euro și investiții în achiziția de echipamente și tehnologie pentru noul depozit. Așa arată, pe scurt, planurile KLG Europe Logistics România pentru anul acesta.
Așadar, compania de logistică și-a bugetat pentru anul în curs un avans al cifrei de afaceri comparabil cu cel din 2014, de 10%, și continuarea programului de investiții. ”Strategia pe termen mediu și lung se bazează pe o creștere organică, de aceea am ales un avans liniar, care să ne permită dezvoltarea pe care o dorim. Atingerea valorii de 27,5 milioane de euro a fost prognozată bazându-ne pe o deschidere tot mai mare a companiilor către externalizarea serviciilor de logistică și distribuție. Creșterea portofoliului de clienți reprezintă una dintre prioritățile acestui an și suntem optimiști deoarece deja purtăm discuții avansate cu 10 noi companii care au ales să externalizeze serviciile de distribuție și logistică”, a declarat Dragoș Gelețu, Managing Director KLG Europe Logistics România.
Pentru 2015, compania și-a bugetat un minim de investiții de 500.000 de euro, fondurile provenind din surse proprii, fiind destinate achiziționării de echipamente și tehnologie pentru noua capacitate de depozitare. În 2014, KLG Europe Logistics România a finalizat un nou terminal crossdock, care a asigurat dezvoltarea cu aproximativ 20% a capacității de depozitare a companiei la nivel național. Investiția în noul terminal, finalizat în șapte luni, a inclus construirea unei platforme de cross-docking de 5.000 de mp, a unui depozit Clasa A, cu o suprafață de 5.000 mp, 1.200 mp de birouri și o cameră VAS cu o suprafață de 1.000 mp.
”Costurile de amortizare a noii investiții ne-au determinat să estimăm că marja de profitabilitate va rămâne în parametrii din anii trecuți astfel că pentru 2015 estimăm un profit brut de 1,3 milioane de euro. KLG Europe Logistics România este un investitor pe termen lung, pregătit să facă față oricărei provocări generate de transformarea României într-unul dintre cele mai importante noduri logistice din Uniunea Europeană”, a adăugat Dragoș Gelețu.