Omul de afaceri a încercat să mențină vie esența afacerii în criză prin ofertarea micilor cumpărători. Cea mai importantă realizare de anul acesta a fost obținerea dreptului de a folosi eticheta ecologică pentru 4 produse din gamă: Zertifikat, Zertifikat Plus, Ecolux și amorsa pentru zidărie. Astfel, Kober a devenit singurul producător din România care a obținut această etichetă pentru sisteme de protecție.

El mai deține două fabrici de lacuri și vopsele la Piatra Neamț și o fabrică de centrale termice în localitatea Vaduri. Alte investiții importante au fost punerea în functiune a unei noii unități de productie la Săvinești, modernizarea sectiilor de productie pe platforma Turturești, precum și deschiderea unui nou punct de lucru în Craiova.

Cifra de afaceri pe 2010 a fost 146,4 milioane de lei (34,7 milioane de euro) și a scăzut foarte putin față de cea pe 2009, care a fost de 35,5 milioane de euro. Și profitul a scăzut de la 14, 1 milioane de lei la 11,6 milioane de lei (2,7 milioane de euro).

Anul trecut, Aurel Kober a ocupat locul 218 în top 300, cu o avere evaluată la 28-30 de milioane de euro. În timpul liber, omul de afaceri proiectează în atelier diverse instalatii și utilaje, face drumeții montane, citește și vizionează documentare și filme. Atunci când pleacă în vacanță, preferă destinații din România.