Compania Konica Minolta a inregistrat in 2006 o crestere de 67% a vanzarilor fata de 2005 si este este, pentru al doilea an consecutiv, lider pe piata echipamentelor multifunctionale laser color destinate mediului office, informeaza un comunicat al companiei. In Romania, Konica Minolta a inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor de 104% si si-a mentinut pozitia de lider de piata.

Pentru a intretine cresterea, compania a lansat o serie de echipamente color sub numele de Bizhub, gama care se remarca printr-un cost redus de intretinere si un nivelul ridicat de securitate. Gama Bizhub a propulsat Konica Minolta pe pozitia de lider pe piata vest-europeana de imprimante laser monocrom.

In ceea ce priveste piata din Romania, vanzarile pe segmentul monocrom au inregistrat o crestere cu 48% fata de anul precedent, Konica Minolta mentinandu-si pozitia de lider al segmentului.

Konica Minolta Business Solutions Romania SRL a fost infiintata la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta Romania, ca urmare a fuziunii dintre Minolta Co. si Konica Corporation.

Compania distribuie si asigura servicii pentru copiatoare, faxuri, imprimante, echipamente multifunctionale si ofera solutii complete de management al documentelor.

Sursa: Capital 19 Martie 2007