Scandal imens în Parlamentul European. Europarlamentarul german Ingeborg Grassle șterge pe jos cu Guvernul României și îl face praf pe Liviu Dragnea. De asemenea, oficialul susține că Bohnert nu poate fi ales în fruntea Parchetului, având în vedere că Laura Codruța Kovesi a fost atât de atacată.
”România e la Președinția Consiliului UE și eu văd că aceștia nu sunt în sală. Iată nu am mai trecut printr-o astfel de situație cu statul de drept niciodată. Ar fi fost foarte bine dacă socialiștii și democrații s-ar fi delimitat mai devreme de România. Da, și guvernul e responsabil pentru ceea ce se întâmplă. Guvernul României e și victimă și făptaș. Vedem un președinte de partid care a fost condamnat și e o problemă despre care trebuie să discutăm. Vedem o Curte care se ocupă de caz și care e supusă multor presiuni. Am văzut ce s-a întâmplat cu doamna Kovesi. Acum e supusă unor presiuni foarte mari și unor acte de răzbunare. Aceasta e candidat pentru Parchetul European. Din păcate, Consiliului UE nu a venit cu niște sancțiuni. Candidatul francez nu poate să fie primul șef al Parchetului UE în asemenea condiții în care au fost făcute atacuri asupra candidatului României. Vorbim despre încrederea în Europa, în Comisia Europeană”, a spus europarlamentarul PPE Ingeborg Grassle.
Aceasta susține că Laura Codruța Kovesi „este supusă unor presiuni foarte mari şi unor acte de răzbunare”.
„Din păcate Consiliul nu a făcut mai nimic la ceea ce se întâmplă şi să vină cu sancţiuni. Şi Consiliul este responsabil pentru ceea ce se întâmplă. Candidatul francez nu poate să fie primul şef al Parchetului european în asemenea condiţii, când există astfel de încălcări foarte clare care au fost făcute şi au fost făcute aceste atacuri asupra candidatei României”, a avertizat eurodeputata germană, care a concluzionat că „vorbim de mai mult decât procurorul european, vorbim de încrederea în Europa, în Comisia Europeană”.
Europarlamentarii dezbat situația respectării principiilor statului de drept în România.
Recent, Frans Timmemans a avertizat Guvernul de la București să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar.
De asemenea, pe 3 aprilie, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și alți reprezentanți ai CE s-au reunit la Bruxelles, în ședința Colegiului Comisarilor, pentru a discuta despre situația statului de drept în România.