Grupul Kraft Foods continuă seria investiţiilor prin deschiderea unei fabrici de biscuiţi în Rusia, după ce la începutul acesti luni a ianugurat o unitate de producţie de ciocolată în Bulgaria.

Compania americană a investit în noua fabrică din Rusia 50 de milioane de euro. Această acţiune face parte din planul de extindere pe primele 10 regiuni prioritare.

Fabrica de biscuiţi este localizată în oraşul Sobinka din regiunea Vladimir, la 150 km de Moscova. Aceasta va produce mărcile Yubileynoye, Barny, Prichuda şi Chocobarokko şi va avea 600 de angajaţi. Kraft mai deţine pe această piaţă si o fabrică de dulciuri şi una de cafea. De la intrarea în Rusia, în 1994, Kraft a făcut investiţii cumulate de 600 milioane de dolari.

Kraft Foods Inc. se află şi pe piaţa din România. Compania şi-a anunţat în noiembrie anul trecut intenţia de a închide fabrica de ciocolată din Braşov, România, până la sfârşitul anului 2009 şi de a consolida producţia în alte unităţi Kraft, în primul rând în Bulgaria.

Kraft este una dintre cei mai mari producatori de produse alimentare şi băuturi din lume, cu venituri anuale care depăşesc 37 de miliarde de dolari, cu peste 100.000 de angajaţi şi peste 180 de unităţi de producţie în întreaga lume. Compania este cotată la indicele bursier S&P 100 şi Indicii Dow Jones şi Ethibel.