Kremlinul dictează regiunilor ruse cum să manipuleze coronavirusul: Promovarea imaginii lui Putin și combaterea panicii

Șefii de regiuni ar trebui să suprime panica în provincii, să creeze fundal de „dominație informațională pozitivă” și să lupte împotriva falsurilor în timpul epidemiei de coronavirus. Acestea sunt cerințele Kremlinului transmise conducătorilor regionali. Agenda pozitivă mai are un obiectiv – ridicarea ratingului de popularitate a președintelui Vladimir Putin.

Centrul federal va evalua activitatea guvernatorilor în combaterea epidemiei de coronavirus pe trei direcții principale, au spus mai multe surse apropiate administrației prezidențiale. Acestea sunt: crearea unui fond de paturi pentru primirea pacientilor infectati cu noul coronavirus, utilizarea banilor pe care guvernul îi alocă pentru combaterea epidemiei și prevenirea panicii.

Primele două componente ale acestor indicatori de performanță sunt monitorizate de guvern, a treia – de Vladimir Putin. Kremlinul consideră că activitatea în domeniul controlului stării de spirit a populației nu este mai puțin importantă decât măsurile sau deciziile în domeniul medical sau pentru susținerea economiei.

Ironic, Rusia luptă împotriva știrilor false

„Prevenirea panicii” include lupta împotriva știrilor false despre epidemie (de exemplu, mesaje pe rețelele de socializare despre numărul imens de bolnavi și morți, lipsa de alimente) și crearea unui mediu informațional pozitiv.

Internările provocate de noul coronavirus sunt în creștere puternică la Moscova și capacitatea serviciilor de sănătate din capitala Rusiei își atinge „limitele”, au avertizat vineri autoritățile.

Numărul de cazuri zilnice a doborât un nou record vineri în Rusia, cu 1.786 de noi bolnavi infectați, dintr-un total de 11.917 și 94 de morți. Dintre acestea, 7.822 de cazuri au fost înregistrate în Moscova.

„În ultimele zile, numărul de internări în Moscova dar și pacienții afectați de forma gravă a bolii au crescut. Numărul pacienților care suferă de pneumonie asociată coronavirusului s-a dublat în raport cu săptămâna trecută, de la 2.600 la 5.500 cazuri”, a spus Anastasia Rakova, adjuncta primarului capitalei.

Într-un interviu pentru agenția de presă Ria Novosti, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a precizat că Rusia nu a atins încă vârful epidemiei. Primaria capitalei ruse, o metropola cu 12 milioane de locuitori, a ordonat măsuri de izolare a populației care vor dura cel puțin până în 30 aprilie, pentru a încerca să stopeze avansul pandemiei de coronavirus.