Kremlinul răsuflă uşurat. Vladimir Putin a făcut şi a doua doză de vaccin. De ce nu există prea multe detalii

Vladimir Putin s-a vaccinat şi cu doza de rapel, miercuri, iar imediat a transmis acest lucru în cadrul unei conferinţe televizate. Cu toate că i-a îndemnat pe toţi ruşii să-i urmeze exemplul, liderul de la Kremlin continuă să ţină ascunse detaliile despre vaccinarea sa.

Miercuri, 14 aprilie, Vladimir Putin (68 de ani), preşedintele Federaţiei Ruse, şi-a făcut şi a doua doză de vaccin împotriva COVID-19. Informaţia a fost transmisă agenţia de presă Interfax, care l-a citat chiar pe liderul de la Kremlin.

Ca şi la prima doză, numele vaccinului a rămas secret

Putin sau reprezentanţii acestuia nu au făcut public, nici de această dată, numele vaccinului produs în Rusia cu care s-a imunizat preşedintele.

“Vreau să vă informez că tocmai acum, chiar înainte să intru în această sală, mi-am făcut al doilea vaccin şi sunt sigur că totul va fi bine”, a declarat Vladimir Putin într-o videoconferinţă cu Societatea Geografică Rusă, retransmisă la televiziune, scrie Reuters.

“Presupun că și voi veți avea grijă de voi și de cei dragi și îmi veți urma exemplul!”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Sursa foto: captura video, Reuters.com

Pe 23 martie, preşedinţia rusă a anunţat că preşedintele Putin a primit prima doză de vaccin, fără a da alte detalii şi fără a publica fotografii.

Vladimir Putin nu vrea să facă „pe maimuța”

În februarie, când a anunţat pentru prima oară că urmează să se vaccineze împotriva COVID-19, Vladimir Putin le spunea jurnaliştilor că nu vrea să facă „pe maimuța” și să fie vaccinat în fața camerelor de luat vederi.

Foarte mulţi preşedinţi sau şefi de guverne la nivel mondial au ales să se vaccineze în mod public împotriva COVID-19, în faţa jurnaliştilor şi a camerelor de luat vederi, pentru a-i încuraja pe cetățenii țărilor lor să își facă la rândul lor vaccinul.

Kremlinul nu a precizat cu care dintre cele trei vaccinuri din Rusia s-a vaccinat liderul rus. Cele trei seruri produse în Rusia sunt Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleia din Moscova, EpiVacCorona, dezvoltat de Institutul Vektor din Novosibirsk, şi CoviVac, produs de Centrul Ciumakov.

Sursa foto: Dreamstime