ProLogis unul dintre cei mai mari proprietari si dezvoltatori de spatii de distributie a semnat un contract de pre-inchiriere a unui spatiu industrial in Bucuresti, pe autostrada A1, cu Kuehne-Nagel, unul dintre liderii globali in servicii de logistica pentru terti. Spatiul de 10.700 de metri patrati va deservi clienti locali si regionali si isi va incepe derularea activitatilor din prima jumatate a anului, informeaza un comunicat ProLogis.

“Suntem foarte incantati sa anuntam acest acord care marcheaza prima tranzactie de inchiriere in noul nostru parc industrial. KuehneNagel este un lider recunoscut printre furnizorii de servicii logistice pentru terti si totodata este unul dintre cei mai mari clienti globali ai ProLogis”, spune Gary Anderson, presedintele biroului ProLogis pentru Europa.

Pierpaolo Sironi, manager national KuehneNagel Romania spune ca acest contract va permite firmei sale sa isi consolideze pozitia de furnizor de servicii logistice in Romania.

Parcul industrial A1 dezvoltat de compania ProLogis este situat la mai putin de 14 kilometri de capitala. In afara de centrul de distributie care a fost inchiriat companiei Kuehner-Nagel, ProLogis mai dezvolta alte doua centre in acelasi parc estimate la o suprafata totala de 53.700 de metri patri.

ProLogis este unul dintre cei mai mari furnizori de facilitati de distributie care detine peste opt milioane de metri patrati spatii de distributie in 29 de tari in Europa. Suprafata totala detinuta de ProLogis pentru serviciile de distributie din Europa centrala se ridica la 1,65 milioane de metri metrati.

Activele ProLogis insumau la sfarsitul anului 2006 circa 26,7 miliarde de euro, compania avand un numar de peste 1.200 de angajati. Operatiunile desfasurate de companie cuprind si zonele din America de Nord si Asia. Suprafetele totale detinute care deservesc distributia insumeaza circa 39,2 milioane de metri patrati.

Sursa: Capital 20 Februarie 2007