BCR mareste dobinzile la certificatele de depozit. Banca Comerciala Romina a decis cresterea nivelului dobinzilor la certificatele de depozit, icepind cu saptamina trecuta. Noua dobinda acordata pentru certificatele cu scadenta la trei luni este de 36% pe an, iar la cele cu scadenta la sase luni este de 38% pe an. Dobinda este fixa pe toata perioada depozitului, indiferent de evolutiile ulterioare ale dobinzilor pe piata interbancara. Fiecarui certificat i se atribuie o parola, formata din maximum trei cuvinte, rascumpararea nefiind posibila daca aceasta nu este cunoscuta. Certificatele de depozit, cu valori nominale de 100.000, 300.000, 500.000 si 1, 5, 10, 25, 50, 100 milioane de lei, pot fi cumparate de la toate cele 268 unitati ale BCR.

900 de cooperative de credit au cerut autorizarea BNR. Principala conditie necesara autorizarii era capitalul minim de care trebuie sa dispuna o retea de cooperative de credit. Plafonul minim de capital agregat necesar autorizarii este de 150 de miliarde de lei. in afara de icercarile pentru atragerea de capital i scopul atingerii plafonului cerut de BNR, conducerile unor cooperative de credit au initiat demersuri de fuzionare. in scurt timp va fi constituit fondul de garantare a depozitelor i sistemul coooperativelor de credit care, la fel ca i cazul bancilor comerciale, i situatia de faliment, va permite restituirea unor sume de bani, depunatorilor persoane fizice. Cooperativele de credit vor putea desfasura urmatoarele activitati: acceptarea de depozite i lei de la membri cooperatori, de la persoane fizice sau juridice si acordarea de crdite acestora, emiterea si gestiunea instrumentelor de plata si de credit, plati si decontari i lei, transfer de fonduri i lei, contractarea de imprumuturi i lei de la banci sau alte cooperative de credit, vinzare/cumparare de valuta etc. Totodata, s-a adoptat una dintre masurile solicitate idelung de bancile comerciale: pentru a se evita confuziile, cooperativele de credit nu mai au voie sa foloseasca i titulatura termenul „banca”.

Linie de credit BCR-Efibanca. BCR si banca italiana Efibanca au semnat o conventie i vederea deschiderii unei linii de credit destinate finantarii importului pentru bunuri de capital (utilaje, echipamente industriale) de provenienta italiana. Volumul liniei de credit este de 10 milioane de dolari, iar importatorii romini beneficiaza de conditii speciale de rambursare: pina la zece rate semestriale de ramburasare, termen de gratie de 6 luni, plata semestriala a dobinzii. BCR mai are
deschise ica 32 de linii de credit cu banci din Germania, Elvetia, USA, Franta etc.

Banca Turco Romnina emite carduri sub sigla VISA. Lansata i operatiunile cu carduri i urma cu un an, Banca Turco Romina a lansat pe piata saptamina trecuta primele carduri sub sigla VISA. Cele trei variante de carduri VISA (Gold Credit Business si Electron) vin i completarea portofoliului de carduri emise deja de BTR sub sigla Europay. in prezent, exista i circulatie peste 8.000 de carduri BTR, si au fost deja instalate 40 de ATM-uri, urmind ca pina i 2.003 BTR sa instaleze 300 de ATM-uri. Conducerea BTR estimeaza ca pina i septembrie 2001, sub sigla BTR vor fi emise 150.000 de carduri de debit si 50.000 de carduri de credit. Tot i urmatorul an se va ajunge la un numar de 300 POS-uri ale BTR.