Armata ucraineană a ucis un alt colonel rus în luptele de la Mariupol. O brigadă de pușcași marini trebuia să asalteze Odesa, dar rușii au fost transferați la Mariupol, unde au pierdut luptele cu armata ucraineană.
Armata ucraineană a ucis un alt colonel rus în luptele de la Mariupol, pe comandantul brigăzii 810 maritime a armatei ruse, Aleksey Sharov.
Brigadă este staționată în Crimeea.
Serghei Bratchuk, purtătorul de cuvânt al Cartierului General Operațional al RMA Odesa, a anunțat uciderea comandantului acesteia.
O brigadă de pușcași marini trebuia să asalteze Odesa, dar rușii au fost transferați la Mariupol și Mykolaiv, unde au fost distruși de armata din Ucraina.
În noiembrie anul trecut, colonelul Sharov a rostit următoarele cuvinte: „Unde suntem, există victoria!”, care, ulterior a devenit motto-ul în timpul acțiunilor din Ucraina, potrivit RIA Novosti.
Care este situația războiului din Ucraina?
Ucraina a sfidat cererea Rusiei ca forțele sale să depună armele înainte de zorii zilei de luni în Mariupol, unde sute de mii de civili au fost blocați într-un oraș aflat sub asediu și deja distrus de bombardamentele rusești.
Atacul asupra Ucrainei, aflat acum în cea de-a patra săptămână, s-a împotmolit pe majoritatea fronturilor, Rusia nereușind să cucerească niciun oraș ucrainean important, cu atât mai puțin să captureze capitala Kiev sau să răstoarne rapid guvernul președintelui Volodimir Zelenski. Dar bombardamentele și rachetele rusești au provocat distrugeri în special în zonele rezidențiale.
Noi sancțiuni UE și cum evoluează negocierile ruso-ucrainene
În acest context, liderii Uniunii Europene au început o săptămână de diplomație intensă în vederea ajungerii la un acord asupra celei de-a cincea runde de sancțiuni dure împotriva Rusiei, inclusiv un embargo împotriva sectorului său profitabil de petrol și gaze, solicitat de unele state membre din est.
Dar acest lucru ar putea fi o mișcare care ar putea diviza țările din Blocul Comunitar, având în vedere că UE se bazează încă pe Rusia pentru 40% din gazele sale.
Luni, Kremlinul a declarat că discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina nu au înregistrat încă progrese semnificative.
Moscova a acuzat Kievul că blochează discuțiile prin propuneri inacceptabile pentru Rusia. Ucraina a declarat că este dispusă să negocieze, dar că nu se va preda și nu va accepta ultimatumurile rusești.