„Legea protecţiei copilului se referă la protejarea tinerilor cu vârsta de sub 18 ani, legea a fost adoptată împotriva pedofiliei şi nu este îndreptată împotriva membrilor comunităţii LGBTQ„, a subliniat marţi, la Varşovia, secretarul de stat responsabil pentru relaţia cu cultele şi minorităţile în cadrul Cancelariei premierului ungar, arată Magyar Nemzet.
Miklós Soltész a participat, alături de ministrul polonez al învăţământului, Przemyslaw Czarnek, la o masă rotundă care a avut loc în cadrul unei conferinţe privind politica familială poloneză și ungară. Prezentând Legea ungară privind protecţia copilului, Miklós Soltész a subliniat: această lege se referă la copii cu vârsta de sub 18 ani.
„Cei care lansează atacuri împotriva acestei legi, ori nu ştiu să citească, ori interpretează greşit, ori mint în mod voit”, a spus oficialul ungar, care a adăugat: copiii sunt lipsiți de apărare în faţa conţinuturilor publicate de mass-media şi a unor acţiuni întreprinse de organizaţiile societăţii civile. În lumea complexă de azi nu numai părinții, dar și guvernele au o responsabilitate imensă pentru ei.
Ce prevede legea
Prin urmare, legea ungară nu se referă la ceea ce vrea să ne impună Europa Occidentală, ci se referă în primul rând la faptul că genul biologic al copiilor sub 18 ani nu se poate modifica, ei nu trebuie să fie expuși unei asemenea propagande, iar conținutul pornografic și pedofil nu trebuie să ajungă la ei.
Legea se referă şi la măsurile de sancţionare, dar se referă şi la responsabilitatea mass-media. În schimb, legea nu se referă la ceea ce vor să ne impună de la Bruxelles, respectiv la tot ceea ce este legat de persoanele cu vârsta de peste 18 ani şi care aparţin unei comunităţi LGBTQ, a explicat secretarul de stat ungar, care a adăugat: una este ceea ce gândesc creştinii din punct de vedere moral (…) că ştiu ce este păcat, şi alta este că ei condamnă păcatul, nu păcătosul însuși.
La rândul său, Przemyslaw Czarnek a subliniat, de asemenea, că politica ungară privind protecţia copilului şi iniţiativele poloneze similare, printre care anumite decizii adoptate de unele administraţii publice locale din Polonia, dar criticate de Comisia Europeană, nu sunt îndreptate împotriva nimănui. Conferința de marți a fost organizată de Fundația „Trimarium” din Varşovia, al cărei obiectiv este politica și societatea din Europa Centrală și de Est, în colaborare cu Ministerul polonez pentru familie şi politica socială.