România are aproape 1.100 de kilometri de drumuri de mare viteză

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a adus o veste îmbucurătoare în domeniul infrastructurii rutiere în România. Într-o declarație postată pe rețelele de socializare, Grindeanu a anunțat că țara noastră a atins un nou prag în dezvoltarea de drumuri de mare viteză.

Potrivit ministrului, țara noastră are, de astăzi, peste 1.091 km de autostradă și de drum expres în circulație. De asemenea, sunt în implementare contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză.

„România are, de astăzi, peste 1.091 km de autostradă și de drum expres în circulație. În prezent, sunt în implementare (proiectare și execuție) contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză și lansate în licitație contracte pentru alți 203 km”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.

Premierul Marcel Ciolacu se declara optimist în ceea ce privește proiectele de infrastructură. El preciza joi că a fost împreună cu ministrul Sorin Grindeanu pe șantierele de autostrăzi și a văzut că se menține ritmul de lucru.

Șeful Executivului a punctat că atâta vreme cât se realizează astfel de investiții, creșterea economică va fi solidă. În acest context, Ciolacu a precizat că „nu mă îngrijorează problema deficitului, deoarece asemenea investiții aduc cea mai mare rată de multiplicare în economie și dezvoltă România”.

autostradă
SURSA FOTO: Dreamstime

Guvernul a aprobat azi indicatorii tehnico-economici pentru 110 kilometri de autostradă și drum expres

Joi, Executivul a aprobat în ședința de Guvern hotărârile privind indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivelor de infrastructură rutieră – autostrada Craiova – Filiași și drumul expres Filiași – Târgu Jiu.

Indicatorii tehnico-economici sunt o etapă necesară pentru începerea lucrărilor la cei 51,5 km de autostradă și 58,6 km de drum expres. Proiectul de investiții la aceste drumuri de mare viteză este în valoare de aproximativ 16,5 miliarde lei și va fi finanțat din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

El a spus că beneficiile se vor vedea și prin impactul social, menționând că 8.250 de angajați vor fi angrenați pe perioada execuției acestor proiecte.

Autostrada Craiova-Filiași se suprapune cu traseul Coridorului de conectivitate 5 „Coridorul Danubius” pe acest sector, care face parte din Programul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2021-2030.