Absolvenții români au ales: ei ar prefera să lucreze la Banca Comercială sau la Continental.

La fel ca și în anii precedenţi, Banca Comercială este cel mai popular angajator din perspectiva unui absolvent de facultate cu profil economic, în timp ce concernul german de automobile Continental a avansat semnificativ pe scala popularităţii în rândul absolvenților de inginerie și IT, trecând de pe locul patru pe primul loc în clasament. Ernst and Young, Petrom şi Kaufland sunt principalii noi sosiţi în Business Ranking în acest an.
Așteptările salariale au scăzut din nou și rămân cele mai reduse din Europa (studenții români din domeniul economiei: scădere de la 8.680 la 8.470 de euro, studenții români din domeniul inginerie și IT: scădere de la 10.240 la 9.370).
Puteţi vedea topul complet al celor mai doriţi angajatori în mini-galeria din stânga paginii.
Băncile, mai puţin populare
Chiar dacă băncile ocupă în continuare primul loc pe lista preferinţelor viitorilor economiști privind angajarea, dar aproape toate companiile din sectorul bancar au pierdut puncte din procentul de popularitate. Acest lucru este valabil atât pentru băncile de pe poziţiile superioare ale clasamentului, cât şi pentru Banca Centrală Europeană, care ocupa o poziţie în mijlocul clasamentului (trecere de pe poziţia 11 pe locul 23) şi bănci din partea de jos a clasamentului,
de exemplu Deutsche Bank (trecere de pe poziţia 56 pe locul 78) sau Citigroup (trecere de pe poziţia 56 pe locul 81).
Studenţii dau Apple şi Google pe companiile energetice
Apple şi Microsoft sunt perdanții anului pe lista dorințelor de angajare a viitorilor ingineri și specialişti IT: au pierdut fiecare mai mult de 6 puncte procentuale. Spre deosebire de mulț dintre colegii lor din Europa, absolvenții români nu situează Google și Apple pe primul loc privind angajatorul dorit.
În schimb, din ce în ce mai mulţi absolvenți români şi-ar dori debutul profesional într-o companie energetică. Astfel, Hidroelectrica a urcat de pe locul 16 pe poziţia 7, iar Enel a realizat un salt de 47 de locuri ajungând pe poziţia 21 în clasament.
Trendence Barometrul Absolvenților este cel mai mare studiu de opinie efectuat în rândul studenților din România,  la care au participat peste 11.600 de persoane.