"Nu vreau să dau o cifră greştiă, dar undeva în jurul cifrei de 4,3, dacă nu mă înşel", a afirmat reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, întrebat pe ce curs va fi construit bugetul pentru anul viitor.
El a ţinut să precizeze, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că moneda naţională a rămas stabilă în toată această perioadă de turbulenţe internaţionale şi a evoluat în limite "mai mult decât acceptabile", informează gandul.info.
"Nu este vorba că l-a ţinut Banca Naţională, este vorba de o politică monetară pe care Banca Naţională a dus-o pentru a face acest lucru, iar pentru perioada următoare sunt ferm convins că cursul va avea aceeaşi stabilitate", a mai spus Tănăsescu.
Nu e momentul pentru risipă
Reprezentantul României la FMI a mai explicat că bugetul pentru anul viitor trebuie să se bazeze pe stabilitatea sisitemului fiscal şi a cheltuielilor "cumpănirea banului public" jucând un rol foarte important.
"Cred că aceste vremuri pe care le trăim nu sunt vremuri care să dea posibilitatea unei risipe şi cred că acest lucru a conştientizat şi clasa politică. A face risipă în momentul de faţă nu înseamnă decât să distrugem, dacă vreţi, un viitor al acestei ţări. De aceea, a cumpăni banul public cu stricteţe este rolul cel mai important pe care România trebuie să-l joace", a spus Tănăsesci la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.
El a arătat că este necesar un control strict al cheltuielilor bugetare, care trebuie dimensionate astfel încât să răspundă interesului public. "Şi o să vedem în perioada următoare un control mai profund al acestor cheltuieli", a menţionat Tănăsescu.