U.S Global Investors a pus laolaltă domeniile principale care se folosesc de aur, iar rezultatul a fost impresionant, după cum anunță cei de la Business Insider.
Aurul a fost folosit în stomatologie de aproape 3.000 de ani. Prima carte despre această latură a medicinei a fost publicată în 1530 și a sugerat faptul că de multă vreme dentiștii acoperă cavitățile și dinții stricați cu foițe de aur. Timpul a trecut și aurul încă se folosește în acest scop, ba chiar înlocuiște dintele natural cu succes.
Pentru cine nu știe, este un eficient conductor de electricitate, fiind folosit în multe dispozitive electronice, inclusiv celulare. Potrivit Consiliului Mondial al Aurului, un singur telefon mobil conține până la 50 de miligrame de acest metal. Cantitatea este mică, însă dat fiind faptul că sunt produse anual aproape un miliard de celulare, fiecare cu o valoare de 50 de cenți, telefonia mobilă folosește aur în valoare de 500 de milioane de dolari.
Metalul prețios se găsește, de asemenea, în cele mai multe dintre calculatoarele (desktop și laptop) standard. Aurul este folosit, printre altele, la chipuri și placa de bază. Și pentru că funcționează ca un bun conductor, permite transmia de date digitale de la un dispozitiv la altul, foarte rapid și corect. De altfel, doar argintul și bronzul sunt mai buni conductori decât aurul.
De mai bine de 4.500 de ani se folosește și în medicină. Cea mai timpurie utilizare, în scop medical, datează din 2500 Î.C., în China. Medicii chinezi foloseau aur pur pentru a trata furunculii, varicele, ulcere și pentru înlăturarea mercurului din piele. În prezent, se folosește pentru tratarea artritei (pacienții fac injecții cu aur, timp de 22 de sărptămâni până la vindecare).
Foițele de aur se folosesc și pentru decorarea clădirilor și monumentelor, una dintre cele mai opulente fiind Catedrala Sfântul Mihail din Kiev. Însă, cea mai mare structură de aur din lume se află în India (Templul Sripuram). Lăcașul spiritual este realizat din 1,5 tone de aur.
Acest metal este folosit și în spațiu pentru a stabiliza temperaturile și a evidenția radiațiile. De altfel, NASA își protejează astronauții cu aur, casca fiind acoperită cu o foiță împotriva efectelor nocive ale razelor de soare.
La ce sunt folosite cu adevărat lingourile de aur
16 aprilie 2013, 11:10
Ultima modificare în 16 aprilie 2013, 14:10
Scepticii afirmă adesea că aurul nu are o valoare intrinsecă, însă folosirea acestui metal prețios în diferite industrii contestă declarațiile acestora.
Etichete: aur,
medicina
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook