Apelul în cazul procesului lui Liviu Dragnea va avea loc în două săptămâni, iar dosarul a fost repartizat completului de cinci judecători P1 - Penal condus de vicepreşedintele instanţei supreme.
Vicepreşedintele instanţei supreme este Iulian Dragomir. În urmă cu şase ani acesta era unul dintre cei trei judecători de la Înalta Curte care putea emite mandate de interceptare pe siguranţa naţională. Iulian Dragomir este cel care a clasat dosarul în care Traian Băsescu, fost preşedinte al României, era acuzat de spălare de bani şi luare de mită în legătură cu o serie de afaceri imobiliare derulate cu Costel Căşuneanu.
“Dosarele mele sunt contrafăcute. Amnistia, că se dă acum sau peste doi ani trebuie dată, după asemenea perioadă neagră. Nu se poate inventa un alt instrument juridic care să dea posibilitatea celor condamnaţi ilegal să scape de această nenorocire. Pe mine vor să mă bage la puşcărie cu un complet făcut cu încălcarea legii. Legea spune că preşedinţii completelor sunt repartizaţi aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019. De ce? Ca să desemneze două complete nelegal. Vom contesta, sigur, dar tot la ei”, a spus Dragnea la Antena 3. El a afirmat că nu crede că este vreo instanţă care să reziste la presiunile de condamnare a sa.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit pentru 8 octombrie data de desfăşurare a primului termen al apelului în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.