Potrivit Ministerului Finanțelor, în 2010, restaurantul ”La Cocoșatu” a înregistrat o cifră de afaceri de 405.000 de euro, în scădere de la 471.891 de euro, valoarea din 2009. Însă, spre deosebire de anul anterior când firma condusă de Oiță anunța pierderi de câteva zeci de mii de euro, anul trecut firma a trecut pe profit, chiar dacă doar simbolic, de câteva mii de euro.

De altfel, în bilanțul companiei, anii de criză nu au arătat foarte rău. Cele mai dramatice pierderi au fost raportate în anul 2008, când ”La Cocoșatu” avea un minus de 206.000 de euro la o cifră de afaceri de 532.562 de euro. Însă, atât în 2008, 2009 cât și 2010, în bilanțul firmei apar datorii în valoare de aproximativ un milion de euro. În tot acest timp, activele imobilizate au crescut depășind, de asemenea, milionul de euro. Ion Oiță avea în plan extinderea localului din București, respectiv a afacerii prin franciză.  „Am băgat deja în teren şi clădire peste 850.000 de euro, bani din profit reinvestit, dar și dintr-un credit”, a declarat anul trecut într-un interviu acordat revistei Capital Ion Oiță.

Milionar din vânzarea de mici

Povestea succesului de business a lui Ion Oiţă (64 de ani) a fost simplă. Cel care a devenit milionar în euro în mai puţin 20 de ani, a speculat din plin apetitul românilor pentru tradiţie. Afacerea La Cocoșatu a demarat în 1993 pe vremea când nu exista un grătar de la Piața Presei Libere până la Obor. Doi ani mai târziu, şef peste grătare a devenit Sandu Cocoşatu, omul care este astăzi emblema firmei. Producția lunară de mici depăsea 60.000 de bucăți.
Ion Oiță avea în vizor şi dezvoltarea propriei firme de taxiuri, fosta Flamingo, actuală taxi Cocoșatu. Anul trecut, firma sa avea 187 de licenţe şi un parc auto de 60 de mașini. Tot în planurile afaceristului se număra și o pensiune la Predeal, unde pe un teren de o mie de metri pătraţi vrea să construiască o pensiune cu 20 de camere.

Potrivit unei estimări Capital, terenurile și imobilele deținute de familia Oiță au o valoare estimată la aproximativ 1,5 milioane de euro.