Bucureştenii pot asista la parada organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală. Peste 1.500 de cadre din MApN, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază participă la parade care începe la ora 11.00.
Spectatorii care vor veni miercuri în Piaţa Arcului de Triumf vor avea ocazia să admire militari din toate cele trei categorii de forţe ale Armatei, respectiv din Forţele Terestre, Navale şi Aeriene.
Pe sub Arcul de Triumf vor trece şi studenţii Academiei Tehnice Militare, Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Academiei Forţelor Aeriene "Henri Coandă", Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" şi elevii Colegiului Militar Liceal "Dimitrie Cantemir".
Unul dintre punctele de atracţie ale paradei de 1 Decembrie va fi şi prezentarea tehnicii de care dispune, în prezent, Armata. Astfel, poate cel mai aşteptat moment va fi cel al spectacolului aerian, care va fi asigurat de aeronavele şi elicopterele MApN. Zona Arcului de Triumf urmează să fie survolată de elicoptere IAR 330 Puma Socat de la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni, Flotila 71 din Câmpia Turzii şi de la Flotila 95 din Bacău, aeronava C-27 Spartan, avionul de transport C-130 Hercules, avionul IAR-99 Şoim şi elicopterul IAR Puma Naval.
Autorităţile locale încântă bucureştenii cu muzică de fanfară
Pe lângă parade militară de la Arcul de Triumf, bucureştenii pot participa la manifestările organizate de primăriile de sector. Astfel, primăria sectorului 2 s-a pregătit de sărbătoare cu meniu ostăşesc, dar şi cu defilări în acordurile fanfarei militare. Manifestările încep la ora 12.00, în faţa Centrului Administrativ al Sectorului 2, din apropierea Parcului Obor, cu salutul gărzii de onoare, ridicarea drapelului şi intonarea Imnului de Stat al României. Momentul va fi marcat şi prin eliberarea unor porumbei, în acordurile "Odei Bucuriei".
Şi Sectorul 6 s-a pregătit de sărbătoare cu paradă militară, muzică de fanfară şi 4.000 de porţii de fasole cu cârnaţi. Locurile alese de Primăria Sectorului 6 pentru manifestările de Ziua Naţională a României sunt parcurile Drumul Taberei şi Crângaşi.
Alba Iulia sărbătoreşte fără sarmale
Oraşul Marii Uniri, Alba Iulia, sărbătoreşte anul acesta cu friptură de carne de porc şi cârnaţi în loc de sarmale. Dacă anul trecut, de 1 Decembrie, au fost oferite 5.000 de porţii de sarmale, de aceasta dată au fost pregătite, la restaurantul singurului hotel de patru stele din oraş, 7.000 de caserole care conţin câte 100 grame de friptură de porc, un cârnat, un castravete murat şi o chiflă.
In schimb, pentru prima data în ultimii zece ani, nu se vor mai distribui căni cu însemnele Unirii. Nu au mai fost confecţionate nici fulare tricolore pentru a fi oferite participanţilor la manifestările oficiale de Ziua Naţională.
Bugetul alocat de Guvern pentru actuala editie a „Serbarilor Unirii” de la Alba Iulia este de 400.000 lei, la fel ca si anul trecut, dar de peste cinci ori şi jumatate mai mic decât în 2008.
Google a arborat steagul României
Pagina în limba română a motorului de căutare Google şi-a modificat logo-ul. Astăzi, google.ro a arborat steagul României, de Ziua Naţională. Modificarea de pe pagina motorului de căutare face parte din tradiţia celor de la Google, care obişnuiesc, cu ocazia unor evenimente speciale sau de sărbători, să includă logo-uri specifice.
La 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1.228 de delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţie prin care s-a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) şi Ţara Ungurească (Crişana, Sătmar şi Maramureş) cu România.
La mulţi ani, România!
1 decembrie 2010, 18:25
Ultima modificare în 1 decembrie 2010, 20:25
Românii din toată lumea sărbătoresc astăzi Ziua Naţională. La 1 Decembrie 1918 se semna Rezoluţiunea Adunării Naţionale de la Alba Iulia prin care reprezentanţii românilor din Transilvania, Banat şi Ţara Ungurească proclama unirea cu România. La 92 de ani de la Marea Unire, românii sărbătoresc prin parade militare, evenimente culturale şi focuri de artificii.
Etichete:
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook