Angajaţii Oltchim nu au primit integral salariile restante însă au încasat cea mai mare parte dintre acestea, potrivit datelor furnizate de către AJOFM Vâlcea şi de către unul dintre liderii sindicali de la combinat.

"Pe data de 11 aprilie, administratorul judiciar al Oltchim a făcut o solicitare pentru plata din fondul special a unei părţi din creanţele salarile de la Oltchim. Au fost alocaţi 100 de miliarde de lei vechi(10 milioane de lei) din care s-au achitat 55% din salariul pe luna decembrie precum şi salariul integral pe luna martie care a devenit creanţă pe data de 11 aprilie”, ne-au spus cei de la AJOFM informaţia fiind confirmată şi de unul dintre liderii sindicali. De asemenea, susţine liderul sindical, a fost deja făcută o cerere prin care se solicită plata remuneraţiilor pe aprilie din acealşi fond.   

Administratorul judiciar al Oltchim ar urma să încaseze un onorariu frumuşel dacă adunarea creditorilor confirmă, până la urmă, propunerile incluse la primul punct al primei adunări a creditorilor . Astfel, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, va fi luat în discuţie un onorariu fix de 50.000 de euro pe lună datorat începând cu data deschiderii procedurilor de insolvenţă şi plătibil începând cu luna septembrie.