Florin Cîțu nu se lasă până nu face praf Finanțele țării, acuză senatorul Daniel Zamir, într-un atac foarte dur la adresa ministrului de Finanțe. ”Doamne, Dumnezeule, sper sa-l oprească cineva până nu rade tot”, a scris el.
România se află la un pas de ”adevăratul” dezastru economic, iar Florin Cîțu nu se lasă până nu face praf Finanțele țării, acuză senatorul Daniel Zamfir.
El a postat miercuri pe internet un mesaj extrem de dur la adresa celui ce deține portofoliul de la Finanțe, despre care spune că este o calamitate de ministru, care duce țara pe un drum foarte prost.
O calamitate de ministru
Atacul vine în contextul în care ministrul de Finanțe a anunțat marți că o echipă a Fondului Monetar Internațional – FMI este așteptată în ianuarie la București, pentru a oferi ”soluții” guvernului de la București.
”LA UN PAS DE ADEVĂRATUL DEZASTRU ECONOMIC
Iresponsabilul ministru al finanțelor nu se lasă până nu face praf finanțele țării. Cheamă FMI să ne învețe, ce?? Iarăși apelăm la ”rețeta” FMI, aplicată de Băsescu? Îmi e foarte clar că ăsta e drumul pe care ne duce calamitatea asta de ministru!”, a scris Zamfir pe Facebook.
Vizita FMI la București
”De parcă n-ar fi fost suficiente declarațiile sale care au crescut costul de finanțare al țării și au și forțat BNR să cheltuiască 1,2 miliarde de lei ca să nu ducă cursul euro la 5 lei, ministrul „praf” vrea să dea lovitura finală!
Doamne, Dumnezeule, sper sa-l oprească cineva până nu rade tot!!!”, a adăugat senatorul.
Florin Cîțu declara marți: ”Eu o să am o echipă de la FMI care vine în România în ianuarie să se uite la Codul Fiscal, la evaluarea modului în care noi colectăm, să vedem dacă Codul Fiscal în România azi este o povară aşa cum este, alambicat, complicat sau poate fi îmbunătăţit. (…) Vor veni şi ne vor da soluţii”.
Fondul urmărește evoluția economiei românești
Trebuie menținat că în raportul elaborat de staff-ul FMI după discuţiile cu oficialii români din luna iunie a acestui an, Fondul recomanda autorităţilor române să demareze un proces de consolidare fiscală durabilă, susţinut de măsuri de calitate destinate diminuării deficitului bugetar şi celui comercial, să reevalueze noua Lege a pensiilor şi să îmbunătăţească guvernanţa la companiile de stat.
În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV.