Cea mai importanta companie companie farmaceutica cu capital autohton, LaborMed Pharma, a finalizat investitia greenfield de 13 milioane de euro initiata in anul 2005. Situata in Bucuresti, noua fabrica va putea produce peste 1,5 miliarde de doze de medicamente anual, din cele peste 80 de medicamente generice aflate in portofoliu.

 

LaborPharma este conceputa pentru productia de medicamente in sistem inchis, complet izolat de contactul cu exteriorul si in regim de monitorizare si control computerizat al intregului flux de fabricatie. Etapa de testari a durat 6 luni, fabrica fiind in prezent certificata GMP si urmand a scoate in luna mai primul lot de medicamente ce vor fi comercializate in farmacii. Compania este prezenta pe piata romaneasca in special in segmentul produselor cardiovasculare, dar detine produse esentiale si in alte cinci arii terapeutice.

 

LaborMed Pharma a incheiat anul 2006 cu vanzari de 26 de milioane euro, in crestere cu 32,4% fata de 2005 si cu 9% peste cresterea pietei. Ponderea LaborMed Pharma din totalul pietei a fost, in 2006, de aproape 2%, cu o crestere a cotei de piata de peste 7%. Dupa 17 ani de existenta, in topul general pe corporatii al pietei farmaceutice locale, LaborMed Pharma se afla pe locul 17.

 

Sursa: Capital 07 Mai 2007

0-2322-img_99281.jpg