Producatorul de medicamente LaborMed Pharma a inregistrat in 2006 vanzari de 26 milioane euro, in crestere cu 33% fata de 2005, potrivit unui comunicat de presa al companiei. 

“Rezultatele din 2006 ne permit sa facem previziuni optimiste in ceea ce priveste anul 2007, care va marca o serie de premiere importante pentru LaborMed Pharma. Urmarim mentinerea companiei in topul producatorilor de medicamente cardio-vasculare si continuarea programelor de investitii demarate in anii anteriori “, a declarat dr. farm. Xeni-Camelia Dicu, director general LaborMed Pharma. 

Potrivit reprezentantului companiei, strategia LaborMed Pharma urmareste si dezvoltarea calitativa si cantitativa a capacitatii de productie. Noua fabrica de medicamente LaborMed Pharma va permite companiei producerea de 1,5 miliarde de comprimate anual, capacitatea de aproape cinci ori mai mare decat cea din 2006. De asemenea, pentru acest an, compania intentioneaza sa-si extinda reteaua de reprezentanti medicali si sa-si completeze echipa.

Pentru 2007, LaborMed Pharma si-a propus vanzari de 35 de milioane de euro, dar si investitii in cercetare, distributie si logistica vanzarilor. 

Portofoliul LaborMed Pharma include in prezent circa 80 de produse farmaceutice generice. Compania este prezenta pe piata romaneasca in special in segmentul produselor cardiovasculare, dar detine produse si in alte cinci arii terapeutice.

 

Sursa: Capital 07 Martie 2007