Vicepresedintele pentru design exterior al Renault, Anthony Grade, a fost numit noul sef al designului de la Avtovaz, constructorul rus de masini, cel mai cunoscut pentru brandul Lada.

Aceasta miscare arata cat de multa atentie acorda Avtovaz designului urmatoarei sale generatii de masini, unele dintre care urmeaza sa fie vandute si pe pietele europene.

Anthony Grade lucreaza de douazeci de ani la Renault si s-a intalnit prima data cu sefii Avtovaz in cadrul Salonului Auto de la Paris. Grade va trebui sa realizeze modernizarea completa a gamei de modele Lada.

Numirea lui Grade vine dupa ce Renault a cumparat un pachet de 25+1% din actiunile Avtovaz, iar aceasta din urma a cumparat pentru 220 de milioane de dolari drepturile de a construi Lada pe platforma Daciei Logan si dreptul de a produce si echipa propriiel masini cu doua tipuri de motoare Renault.

In varsta de 51 de ani, noul sef al designului de la Avtovaz isi va desfasura activitatea la fabrica din orasul Togliatti, situat la circa 600 km de capitala Rusiei.

Lansarea noii generatii Lada, preodusa la standardele europene ar putea marca o mare oportunitate pentru acest brand in sensul revenirii pe pietele occidentale, dupa zeci de ani de absenta.

Fabrica din Togliatti are o capacitate de pana la un milion de masini produse pe an.

Sursa: Autocar