Compania Lafarge Ciment Romania a investit peste trei milioane euro pentru constructia la Medgidia, a unei statii de incarcare a cimentului vrac si a liniei automate de insacuire, infoliere si distributie a cimentului.

„Noua investitie poate insacui si paletiza pana la 3000 tone ciment pe zi, in functie de tipul de saci si modul de livrare cu sau fara paleti de lemn. In plus, au fost inaugurate o hala acoperita pentru echipamente si o rampa descoperita de stocare avand o suprafata totala de aproximativ 2500 metri patrati, ceea ce confera o flexibilitate sporita in periodele de varf”, a declarat Ion Trofin, director uzina Medgidia.


Lucrarile de adaptare si punere in functiune a instalatiilor au inceput in luna octombrie a anului trecut si au fost finalizate in luna martie a acestui an.


Aceasta investitie se adauga celor 325 milioane euro realizate pana la finele anului 2005.
Lafarge Ciment detine trei unitati de productie, la Medgidia (judetul Constanta), Hoghiz (judetul Brasov) si Targu Jiu (judetul Gorj).


Operatiunile grupului francez Lafarge sunt reprezentate in Romania de Lafarge Ciment, Lafarge Agregate si Betoane, Lafarge Arcom Gips si partenerii din domeniul materialelor pentru acoperisuri Bramac Sisteme de Invelitori si Schiedel Sisteme de Cosuri.

Sursa: Lafarge Ciment, 21 iunie 2006