Lafarge, cel mai mare producator de ciment din lume, si-a revizuit targetul privind afacerile pana in 2010 si a anuntat ca isi reduce din investitiile pentru anul viitor pentru a reusi sa faca fata turbulentelor de pe piata. Astfel, compania va avea un buget de investitii de 2 miliarde de euro anul viitor.

Lafarge a anuntat, de asemnea, o crestere de 8% a profitului net in cel de-al treilea trimestru al anului, pana la 647 milioane de euro, fata de 600 milioane de euroa in perioada similara a anului trecut. Vanzarilr grupului au avansat la randul lor cu 9%, la 5,32 miliarde euro.

Grupul francez are in plan un plan de salvare a costurilor de 400 de milioane de euro in urmatorii trei ani pentru a putea sa p-lateasca datoria de 17,3 miliarde euro pe care o are in urma achizitionarii activelor companiei egiptene Orascom Construction Industries. Numai in 2009, Lafarge vizeaza o reducere a costurilor cu 120 milioane de euro.

Pe piata din Romania Lafarge detine Lafarge Romcim, care se ocupa de productie si comercializare cimenturi, lianti si filer calcar, Lafarge Agregate Betoane, care produce si comercializeaza agregate si betoane, si Lafarge Arcom Gips, produce si distribuie ipsos, sisteme si accesorii pentru gips – carton.

Sursa: Bloomberg