Lalelele înfloresc începând de la mijlocul lunii martie
Cu toate acestea, fiecare bulb de lalele trebuie plantat toamna pentru a înflori în primăvara următoare.
Lalelele înfloresc începând de la mijlocul lunii martie într-un sezon care durează până la jumătatea lunii mai, în funcție de soiul de lalele și de temperatură.
Multe dintre soiurile de lalele nu sunt perene. Acest lucru ar putea însemna alegerea mai atentă a culorilor și, de asemenea, ajustarea așteptărilor.
Luați în considerare soiurile cu tulpini mai scurte și flori mai mici și veți fi răsplătit cu un miros puternic, pe care soiurile mai îndrăznețe nu îl au, scrie HouseBeautiful.
Ce lalele ar trebui să plantați pentru a avea o grădină de vis
Laleaua Sylvestris
Floare perenă, de grădină, se plantează în grădini, balcoane și terase, dar și în ghivece si jardiniere.
Se caracterizează printr-o bună rezistență în timpul iernii, la temperaturi scăzute.
Pentru plantare se recomandă bulbi sănătoși, care pot fi plantați sub formă de „bulb cu bulb” sau sub formă de „covor” care vor fi acoperiți ulterior cu un strat de pământ fertil
Se dezvoltă foarte bine în zonele însorite și în cele semiumbrite.
Laleaua turkestanica
Aceasta este o specie clasică de lalele care durează zeci de ani, răspândindu-se treptat într-un loc însorit. Florile albe și galbene sunt foarte deschise și înstelate.
Textura satinată a petalelor și parfumul ușor completează farmecul acestei specii. Cu o preferință pentru soluri bine drenate și o expunere generoasă la soare, turkestanica este o alegere excelentă pentru cei care vor o grădină spectaculoasă.
Laleaua humilis
Mai mică, dar la fel de impresionantă, humilis este o lalea pitică. Ajunge la doar 10-15 cm. Petalele sale roz sau violet, cu un centru galben, sunt un spectacol vizual.
Atât textura petalelor cât și parfumul completează farmecul acestei specii. Preferă soluri bine drenate si o expunere generoasă la soare.
Laleaua clusiana
Este numită și „laleaua doamnei”. Aceasta specie, care atinge o înălțime de 20-30 cm, impresionează prin petalele albe sau roz, decorate cu dungi exterioare roșii.
Textura mătăsoasă a petalelor și lipsa parfumului fac din această lalea o alegere specială. Adaptată la climatul mai cald, preferă soluri uscate și o expunere generoasă la soare.
Laleaua pulchella
Este o specie de lalea pitică, originală din Turcia și Iran. Florile sunt de obicei roșii, roz sau albe și au o înflorire distinctivă, în formă de cupă.
Florile au petale în formă de cupă, în nuanțe de alb si roz pal. Au un parfum plăcut și dulce și înfloresc, de obicei, la finele primăverii sau la începutul verii. Planta atinge aproximativ 25 centimetri înălțime.
Laleaua „Marmeladă de portocale”
Este un tip mai nou, în nuanțe calde de portocaliu și mango, cu o dungă verde puternică. Își declară apartenența la grupul viridiflora.
Este excelentă pentru a fi combinată cu lalele mai închise, cum ar fi „Negrița” violet sau „Regina nopții”.
Laleaua Groenland
Este o specie din grupul lalele papagal, cunoscută pentru petalele sale franjurate și pentru coloritul îndrăzneț.
Petalele sunt mărginite de alb, lăsând loc unor nuanțe uimitoare de mov și fucsia în centru. Aceste flori au un parfum dulce care amintește de miere.
Laleaua „Artist”
Cu flori pe tulpini puțin mai scurte, aceasta este o alegere bună dacă doriți să umpleți un loc mai expus din grădină.
Plantați în cantități mari de 10-15 bulbi pentru a obține un impact maxim de la culoare, care începe de la portocaliu și se estompează, ajungând la culoarea piersicii. Petalele sunt marcate de dunga distinctivă viridiflora.