Parte a grupului Volkswagen și poziționat strategic sub aripa subsidiarei Audi, Lamborghini încearcă o extindere a gamei de produse pentru a putea concura de la egal la egal cu mărcile concurente. După ce au lansat radicalul Aventador și au anunțat un succesor pentru Gallardo, italienii au acum în plan prezentarea unui concept care să deschidă drumul unui SUV de mari dimensiuni. „Nu pot comenta în detaliu informația, dar vă pot spune că recentele speculații din presă sunt, în mare măsură, corecte”, a declarat pentru AutoWeek un reprezentant de frunte al companiei.
Deși nu au fost făcute publice detalii despre acest viitor vehicul se pare că acesta va fi propulsat de un motor împrumutat de la Gallardo, 5,2 litri – V10, 580 CP. Ulterior ar trebui să intre în producție și o versiune hibrid, care, pe lângă propulsorul menționat ar trebui să includă un motor electric care să ridice puterea dezvoltată până la 660 CP. De asemenea, este de așteptat ca platforma utilizată să fie comună cu cea a modelului Audi Q7. Maserati a mai avut o încercare de a intra în segmentul off-roaderelor prin LM002, supranumit „Rambo-Lambo”, un vehicul comercializat între 1986 și 1993 care a fost inițial conceput pentru uz militar.
Planurile celor de la Lamborghini includ și un al patrulea model inspirat din conceptul Estoque prezentat la expoziția auto de la Paris din 2008.