Săptămâna trecută, au fost lansate în România ceasurile Glashütte Original, prima marcă germană din portofoliul Helvetansa. Casa Glashütte a fost fondată în 1845, iar astăzi este una dintre cele mai renumite mărci din segmentul de vârf Haute Horlogerie. Este una dintre puţinele companii care îşi produce singură, aproape în întregime, mecanismul intern al ceasurilor (doar şase piese sunt produse de terţi). Glashütte produce anual 8.000 de bucăţi.

Numele colecţiilor sunt PanoDate, Senator, Sport Evolution, Stars şi Lady. Manufactura Glashütte Original produce din 1845 ceasuri cu mecanisme complicate („complication“ este un cuvânt francez desemnând orice mecanism care arată ceva în plus faţă de oră, minut şi secundă, precum data). Acest gen de produse formează colecţia PanoDate Edition, vedeta seriei fiind modelul PanoMaticChrono.

Linia Senator este una rafinată, elegantă, cu linii simple. Un model special este Senator Meissen, având cadranul din porţelan de Meissen pictat. Un astfel de cadran este pictat într-o zi, fiecare piesă fiind numerotată. Cel mai nou model al colecţiei este Senator Rattrapante, un cronograf cu încărcare manuală şi sistem flyback (cu două secundare care pot cronometra independent unul de altul).

Sport Evolution Edition este o colecţie sport, dinamică, masculină, robustă, cu un diametru al cadranului de 42 mm şi o brăţară ce se ajustează perfect pe mână, un patent Glashütte. O altă caracteristică a ceasurilor Glashütte Original este faptul atipic că discurile pentru dată sunt concentrice. n