Dispozitive de măsurare cu unde laser pentru Poliția Română

În România, Poliția Rutieră se va echipa cu tehnologie avansată pentru a îmbunătăți procesul de investigare a accidentelor rutiere. Înlocuind metoda tradițională de măsurare cu ruleta, noul echipament va folosi unde laser pentru a realiza măsurători precise și eficiente.

Autoritățile vor beneficia de tehnologie avansată pentru analiza accidentelor de circulație, iar agenții de poliție vor fi echipați cu tablete și imprimante pentru a emite instantaneu procesele verbale în caz de abateri.

Agenții de poliție vor renunța la ruleta tradițională în favoarea unui dispozitiv cu tehnologie laser de ultimă generație. Acest nou echipament va permite autorităților să efectueze o scanare detaliată și completă a zonei unui accident.

În România, peste 200 de astfel de dispozitive au fost deja distribuite către diverse secții de poliție. Acestea contribuie semnificativ la reducerea timpului necesar pentru intervențiile de teren și asigură o mai mare precizie în analiza accidentelor.

Politia Romana, soferi, trafic, masini
SURSA FOTO: Facebook/Politia Romana

Se schimbă felul în care se fac controalele în trafic

Polițiștii care efectuează controale de trafic vor beneficia de noi echipamente, inclusiv tablete și imprimante pentru generarea proceselor verbale. Potrivit TVR Info, deja au fost distribuite 4.000 de tablete către forțele de ordine din diferite regiuni ale țării.

Elicopterele Poliției vor primi echipamente de ultimă generație pentru monitorizarea traficului rutier, sporind astfel eficiența supravegherii din aer.

Peste 25.000 de polițiști vor folosi aceste dispozitive avansate pentru a monitoriza atât traficul rutier, cât și siguranța școlilor în prima zi a noului an școlar.

Autostrăzile din România vor beneficia de un sistem complex care va include camere de supraveghere, dispozitive de detecție, senzori și stații meteo. Acest echipament avansat va sprijini atât autoritățile, cât și șoferii, oferind informații esențiale pentru siguranța și eficiența traficului.

Pe Autostrada Transilvania (A3) vor fi amplasate 20 de asemenea dispozitive pe o porțiune de 60 de kilometri.

Peste 3.700 de intervenții

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au răspuns la peste 3.700 de cereri din partea cetățenilor, au identificat peste 9.600 de infracțiuni contravenționale și au suspendat 761 de permise de conducere.

Pe 8 septembrie, poliția a desfășurat la nivel național 469 de acțiuni de prevenire a faptele antisociale și a intervenit la 3.774 de incidente, dintre care 3.332 au fost raportate de cetățeni prin apelul de urgență 112.

În plus, au fost găsite 24 de persoane căutate la nivel național sau internațional, pentru care au fost aplicate măsurile legale corespunzătoare. Totodată, în cadrul investigațiilor desfășurate, au fost emise 40 de măsuri preventive.