"Va continua şi în 2018 acest program, cu siguranţă. Este unul dintre cele mai importante programe pentru mediul de afaceri şi pentru tineri pe care l-a avut orice guvern din Uniunea Europeană în ultimii ani", a spus ministrul, transmite Agerpres.
El a adăugat că, deşi legislaţia privind acest program prevede ca firma să aibă cel mult un an de la înfiinţare, doreşte să modifice această prevedere pentru ca toţi cei care au înfiinţat o firmă în acest an şi nu le-a fost aprobată finanţarea să se poată înscrie şi anul viitor.
Întrebat dacă este mulţumit de evoluţia programului, el a răspuns: "Foarte mulţumit! Am terminat acum două săptămâni semnarea tuturor contractelor de finanţare, am contractat 100% fonduri europene, am contractat 100% fondurile de la bugetul de stat, a fost un volum de 10 ori mai mare decât ne-am permis noi, ca instituţie, să-l ducem, dar l-am dus, cu weekend-uri şi ore suplimentare, cu oameni care au stat voluntar peste program, a fost un hei-rup".
El a mai spus că foarte mulţi aplicanţi au primit deja credite-punte în acest moment, iar de săptămâna trecută au început să ajungă la minister cererile de rambursare şi cele de plată.
În luna iulie, Laufer declara că au fost depuse 19.026 planuri validate ca fiind bune, din care 8.600 intră la finanţare.
El a explicat că cele 19.000 de firme nou înfiinţate care s-au înscris în program vizează crearea a 45.000 de locuri de muncă doar în 2017, din care peste 35.000 de joburi pentru tineri absolvenţi de după 2012, şomeri şi persoane defavorizate.